BB64 Academy rijder Thije Ligtermoed pakt de winst, podium voor Dean Gouw

424
bb64-academy
Thije Ligtermoed voor Dean Gouw en Jur Wattel | foto© Rob Mulder

Afgelopen weekend werd de eerste wedstrijd voor het NK Junior Moto Racing op de Junior Track in Assen verreden. Naast de vaste deelnemers Thije Ligtermoed en Jur Wattel, stond ook de 9-jarige Rotterdammer Dean Gouw met een Wildcard aan start van het Molenaar NSF 100 Championship.

De van poleposition vertrekkende Ligtermoed wist de winst in beide wedstrijden na een zware strijd naar zich toe te trekken. Gouw verraste vriend en vijand door met een 4e en 3e plek het podium te bereiken. Voor Wattel waren de druiven zuur, na een sterke kwalificatie had hij in de wedstrijden het geluk niet aan zijn zijde, door een schuivertje in beide wedstrijden was een 14e plaats in het dag klassement zijn deel.

Bo Bendsneyder: “Ik ben erg tevreden over wat ik vandaag gezien heb. Thije heeft laten zien dat hij met de favorieten druk om kan gaan en 2 hele sterke wedstrijden gereden. Dean heeft het maximale uit zijn wildcard gehaald en iets laten zien wat nog nooit eerder is gebeurd, namelijk als 9 jarige het podium pakken. Dit heeft bij mij indruk gemaakt en waarschijnlijk bij nog meer mensen. Jur heeft veel inzet en de juiste mentaliteit laten zien, vandaag was helaas niet zijn dag, ik ben er van overtuigd dat zijn inzet beloond gaat worden”

Thije Ligtermoed #17: “Ik was behoorlijk gespannen voor de 1e wedstrijd en het duurde wel een paar rondjes voordat ik dat gevoel kwijt was. De 2e wedstrijd was de spanning gelukkig een stukje minder. Ik heb beide wedstrijden genoten van het close racing en ben erg blij dat ik met het maximale aantal punten naar huis ga. ”

Jur Wattel #46: “Vandaag was niet waar ik op gehoopt had, mijn starts waren beide erg goed en ik had gelijk de aansluiting met de koplopers. 2 kleine foutjes kosten mij een mooi resultaat. Ik ga hard werken om die foutjes eruit te krijgen en kijkt uit naar de volgende wedstrijd in Velhoven”

Dean Gouw #21: “Ik ben heel blij met wat ik vandaag heb laten zien in mijn eerste echte wedstrijd op een grotere motor. De 1e wedstrijd had ik geen goede start, hierdoor miste ik de aansluiting en kwam ik in het 2e groepje terecht daar moest ik hard vechten voor mijn 4e plek. De 2e race had ik een super start en kon ik de 2 koplopers de hele race volgen, heel trots dat ik binnen een seconde 3e kon worden”

Aankomende zaterdag 18 juli wordt de 2e NK wedstrijd verreden op kart circuit de Landsard in Veldhoven. Thije en Jur zullen hier weer hun uiterste best gaan doen. Dean start komend weekend aan zijn eerste wedstrijd in de Spaanse competitie van Cuna de Campeones.

BB64 Academy
De BB64 Academy helpt jonge rijders bij de start van hun carrière. Jong beginnen is een pre om verder te komen in deze wereld, de beperkte tijd die er is moet goed gebruikt worden om halverwege je tienerjaren klaar te zijn voor het echte werk. Naast talent en de juiste mentaliteit komen nog veel meer zaken kijken om een kans te krijgen in de mondiale competities.

Meer info over de BB64 Academy is te vinden op www.bobendsneyder.nl/bb64-academy

 

Handige link NK Junior Moto Racing, 11 en 12 juli 2020 Assen:

Tijdschema en volledige uitslagen

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App