BB64 Academy rijders ontvangen wildcard voor The Northern Talent Cup

416
thije-ligtermoed
Thije Ligtermoed | foto© Rob Mulder

Thije Ligtermoed en Jur Wattel zullen op maandag 7 en dinsdag 8 september aan de start staan van The Northern Talent Cup, welke verreden gaat worden op de Sachsenring.  

Met hun 12 en 13 jaar bevinden Ligtermoed en Wattel zich onder de allerjongsten in deze, door Dorna Sports, nieuw opgezette klasse.

Met 24 vaste rijders en maximaal 2 wildcard rijders per evenement, heeft het NTC als doel om rijders uit noord Europese landen een competitie te geven die hen klaarstoomt voor zuid Europees georiënteerde competities zoals het ETC.

Met het seizoen 2020 onderweg is de BB64 Academy zich al geruime tijd aan het oriënteren voor de mogelijkheden in 2021. Dorna Sports, die enthousiast is over de opzet van de Academy, adviseerde een wildcard deelname in het NTC, om de keuzes voor 2021 makkelijker te maken.

Met een duidelijk doel voor ogen kijken we uit om nu de eerste stap op de grotere banen met snellere motoren te zetten. Beide jongens hebben naast een korte kennismakingssessie eind 2019 op de opleidingsmotoren van de KNMV geen grote baan ervaring, met deze wildcard deelname was de gelegenheid om wat meer meters te maken met dit soort motoren meer dan welkom geweest, helaas konden we hier geen draagvlak voor vinden.

Bo Bendsneyder: “Het geeft mij een goed gevoel dat Dorna Sports aangeeft door het toekennen van deze wildcards enthousiast te zijn over het concept wat we een klein jaar geleden zijn begonnen. Dat we de eerste 2 rijders deze kans kunnen geven in een competitie als The Northern Talent Cup ben ik trots op. We gaan zonder verwachtingen richting Sachsenring om veel te leren en de jongens het grotere werk te laten ervaren.”

Thije Ligtermoed #17: “Ik kijk er erg naar uit om de volgende stap te nemen, het zal pittig worden om aansluiting te vinden met de 24 vaste rijders die al de nodige trainingskilometers op de 250cc KTM hebben kunnen maken. Ik ga mijn best doen en erg genieten van deze kans.”

Jur Wattel #46: “Het NTC is een klasse die ik al vanaf het begin volg, het is erg leuk en spannend dat ik nu zelf mag deelnemen met een wildcard. Van de motoren en circuits die ik gewend ben zal dit wel even wennen zijn. Ik kan niet wachten totdat ik mijn eerste race meters op een GP circuit kan maken.”

Zonder onze partners zijn ook onze mogelijkheden beperkt, we zijn dan ook erg blij dat we kunnen rekenen op de ondersteuning van #Vanderpolpremiumsignmakers #Deltabraking #Putoline #Macna #Formabooths #HJCHelmets #MSGSoftware.

Daarnaast heeft Ligtermoed als persoonlijk hoofdsponsor #ChromeBurner, Wattel kan rekenen op de ondersteuning van #Vermeerbenelux als hoofdsponsor, zonder hen en alle anderen zouden we dit niet kunnen doen.

Bent u net als ons enthousiast over de BB64 Academy en wilt u daar met uw bedrijf onderdeel van worden, dan komen we graag met u in contact.

 

https://www.facebook.com/BB64Academy/