BB64 Academy verwelkomt Jurrien van Crugten

604
jurrien-van-crugten
Bo Bendsneyder (l) en Jurrien van Crugten (r) | foto© eigen foto

De 12-jarige Jurrien van Crugten zal samen met Thije Ligtermoed, Dean Gouw en Luuk de Vries in 2021 aan de BB64 Academy deelnemen. Van Crugten die al vanaf zijn 6e jaar actief is in de motorsport heeft al een flinke rugzak vol met ervaringen in de diverse Nederlands Kampioenschappen minibikes en in het EK minibike. In 2020 nam Van Crugten deel aan de Molenaar NSF100 Cup, hierin wist hij een 4e plaatst is het algemeen klassement te behalen en werd daarnaast Rookie Kampioen.  

Voor 2021 wil Van Crugten voor de titel gaan in de NSF100 Cup, een ambitie die meerdere rijders op hun verlanglijstje hebben staan. Met Ligtermoed, Gouw en De Vries als teamgenoten, welke ook in 2021 hun kunsten gaan laten zien in de opleidingsklasse van Arie en Carla Molenaar. Verwachten we dat de rijders elkaar naar een hoger niveau kunnen brengen. Als COVID-19 het toelaat zullen de jongens komende winter een aantal keer naar Spanje afreizen om daar de basis te leggen voor wat een mooi seizoen belooft te worden.

Bo Bendsneyder: “Als mijn eigen racekalender het toelaat probeer ik zoveel mogelijk wedstrijden van de jongens te bezoeken. Tijdens de race in Veldhoven viel Jurrien mij al op, hij is een echte ruwe diamant waar de alles of niets mentaliteit vanaf spat. Als we de grillige randjes er een beetje af kunnen schuren dan krijgt iedere rijder een zware kluif aan Jurrien. Ik denk dat we met Jurrien een heel ander racekaraktertje in de groep hebben, ik verwacht dat deze onderlinge verschillen zullen bijdragen aan het verhogen van elke rijder zijn niveau”

Jurrien van Crugten: “Ik hoorde van mijn vader dat ik gevraagd was om bij de BB64 Academy te komen rijden, ik heb hier niet lang over hoeven na te denken. Ik heb erg veel zin om samen te gaan trainen en nog beter te worden. Ik heb nu ook mijn eigen Honda NSF100, hierdoor kan ik wat vaker trainen dan afgelopen jaar. Naast de NSF100 gaan we ook proberen wat grote baan ervaring op te doen met een andere motor, want mijn doel is om de Red Bull Rookies te halen” 

In goed overleg met Jur Wattel is besloten de samenwerking te beëindigen, De BB64 Academy wenst hem veel succes met zijn nieuwe avontuur in de Open 125 competitie.

BB64 Academy
De BB64 Academy helpt jonge rijders bij de start van hun carrière. Jong beginnen is vaak een pre om ver te komen in deze wereld. De beperkte tijd die er is moet goed gebruikt worden om halverwege je tienerjaren klaar te zijn voor het echte werk. Naast talent en de juiste mentaliteit komen er nog veel meer zaken kijken om een kans te krijgen op het mondiale podium. De ervaringen die de BB64 Academy heeft kan hier zeer waardevol in zijn.

Zonder onze partners zijn ook onze mogelijkheden beperkt. Wij zijn dan ook erg blij dat we kunnen rekenen op de ondersteuning van #Vanderpolpremiumsignmakers #Deltabraking #Putoline #Macna #Formabooths #HJCHelmets #MSGSoftware.

Bent u net als ons enthousiast over de BB64 Academy en wilt u daar met uw bedrijf onderdeel van worden, dan komen wij graag met u in contact.

www.facebook.com/BB64Academy/
www.bobendsneyder.nl/bb64-academy

 Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App