Belangrijke zege voor Van der Sluis na sterke race in Assen

263
danny-van-der-sluis
Danny van der Sluis - Misano | foto© Jan Timmerman

Na een sterk optreden heeft Danny van der Sluis zijn derde ONK SuperCup 1000 race van het seizoen gewonnen op het TT Circuit Assen. De coureur van Start Racing moest lang in de achtervolging, maar reed met een strak tempo naar Cliff Kloots toe en passeerde hem in de slotfase.

Een belangrijke zege voor Danny in de strijd om de titel. 

De voorlaatste ronde van de OW Cup vond zaterdag 14 september plaats op het TT Circuit Assen. Danny van der Sluis klokte een tweede tijd na de kwalificaties. De coureur uit Staphorst was voornamelijk erg te spreken over zijn constante tempo in deze sessies. Na de start ging Danny als tweede de eerste bocht in achter de goed gestarte Thijs Peeters. In een poging om de leiding te pakken verloor Danny in de eerste sector een plaats aan Cliff Kloots.

Danny wist in de tweede ronde voorbij te gaan aan Peeters en pakte daarmee de tweede plaats. Op dat moment had Kloots al een voorsprong van 2,7 seconde opgebouwd. Danny moest dus in de achtervolging en zette een serie strakke rondetijden op de klokken. De Honda-coureur reed twee keer een 1’40.6, een nieuw pr voor Danny op Assen. Met nog drie ronden te gaan kwam Danny aan het achterwiel van Kloots en passeerde hem in de GT-bocht. In de voorlaatste ronde wisselden het duo nog een aantal keer van positie, maar in de laatste ronde wist Danny een klein gaatje te slaan.

Na tien ronden kwam Danny als eerste over de finish en pakte daarmee een zeer belangrijke zege in de strijd om het kampioenschap.

Danny van der Sluis #10: ‘Ik had een redelijk goede start, maar het lukte mij vervolgens niet om snel langs Thijs (Peeters) te komen. Cliff (Kloots) was ondertussen vertrokken en ik moest een gat zien dicht te rijden. Ik moest er flink voor strijden, maar gedurende de race merkte ik dat naar hem toe reed. Ik passeerde hem in de GT-bocht, maar Cliff kwam weer terug en in de Ramshoek ging ik strak bij hem langs. In de laatste ronde moest ik maken dat ik wegkwam en dat lukte. Dit is een hele belangrijke overwinning, want als ik tweede was geworden dan was de titel erg ver weg. Nu ligt alles nog open en we gaan er vol voor zaterdag 12 oktober in Assen!’

Danny verkleinde het gat naar Kloots in de tussenstand tot 9 punten. Zaterdag 12 oktober is de seizoenfinale met dubbele wedstrijden op het TT Circuit Assen. De titelstrijd ligt nog volledig open en Danny heeft nog alles in eigen hand. Het gaat in ieder geval er spannend worden tijdens de laatste ronde van het seizoen!

 

Handige links OW Cup Assen 13 en 14-09 2019:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App