BeneCup Supersport: Červený op pole in Chimay

317
ten tusscher
ten tusscher

Lesley ten Tusscher zaterdagochtend in actie op een nat Chimay Circuit | foto© Racesport.nl

Marek Červený vertrekt zondag in Chimay vanaf de pole in de BeNeCup Superport klasse. De Tsjech was op het Belgische circuit het snelst in de drie verreden kwalificaties voor de Nederlander Joey den Besten en de Belg Sander Claessen.

De BeneCup coureur zijn dit weekend neergestreken in Chimay waar de 7ème Open Trophy de Chimay wordt verreden, een gecombineerd wegrace evenement met wedstrijden meetellend voor het IRRC Roadracing Championship en het BeNeCup kampioenschap.

Op vrijdag stonden er voor alle categorieën één kwalificatie op het programma gevolgd op zaterdag door nog eens twee kwalificatietrainingen.

De vrijdag kwalificatie bleek uiteindelijk de kwalificatie waarin de snelste tijden op de klok gezet werden aangezien het zaterdagochtend regende waardoor de tweede kwalificatie op een kletsnat circuit werd verreden. Tijdens de derde en afsluitende kwalificatie net na het middaguur was het droog, de baan daarentegen was nog grotendeels nat.

Met een snelste rondetijd van 1’44.054, gereden tijdens de eerste kwalificatie ging de pole naar Marek Červený voor Joey den Besten. Beide coureurs komen normaal gesproken uit in het IRRC Roadracing Championship maar komen dit weekend net als eerder dit seizoen in Hengelo en Oss ook uit in de BeNeCup Supersport categorie.

De derde tijd tijdens de eerste kwalificatie kwam op naam van Sander Claessen gevolgd door Laurent Hofmann, de Fransman Julien Toniutti en de huidige  leider in de tussenstand van het BeNeCup Supersport Lesley ten Tusscher.

Bobby Bos was vrijdag ook goed op dreef tijdens zijn allereerste optreden op het Belgische stratencircuit. De Nederlander kwalificeerde zich als zevende.

Kevin de Frenne, Boris Liegeois en Anders Blaha waren in Chimay de overige drie coureur die zich binnen de top tien wisten te kwalificeren.

Volledige uitslagen