Bertus Folkertsma in 2018 op echte BMW S 1000 RR Wilbers IDM Superbike

484
wilbers-folkertsma
Benny Wilbers & Bertus Folkertsma | foto© Wilbers Racing

Het seizoen 2018 staat voor de deur. En voor zit seizoen heeft Bertus Folkertsma andermaal gekozen om deel te nemen aan de Manx Grandprix op Isle of Man. Dit zal hij net als afgelopen jaar doen op zijn 600cc motoren. Maar voor de rest van het seizoen zal hij deel nemen aan verschillende wedstrijden op deze snelle BMW Wilbers motoren.

De samenwerking tussen Wilbers en Bertus gaat al heel veel jaren terug. Maar voor het eerst hebben ze afspraken kunnen maken dat er op echte Wilbers motoren kan worden deel genomen aan diverse wedstrijden zodat het team zich verder 100% kan concentreren op deel name aan Isle of Man in Augustus dit jaar.

“Wij als team hebben al een aantal jaren ervaring met BMW. Maar deze motoren zijn toch weer een niveau hoger. Stukje meer PK’s maar ook de afstelling van alle electronica die op deze motoren zit is klaar om meteen hard mee te gaan. Spoedig zullen we onze eerste meters rijden. En hoop dan weer snel het gevoel te hebben zoals dat 4 jaar geleden was. Want op het laatst draaide ik mijn snelste tijden ooit.”