Marco Bezzecchi heeft zondagochtend de zeer spannende Moto3 race gewonnen op de Twin Ring Motegi in Japan. De Italiaan kwam het snelst uit de laatste bocht en kwam daardoor als eerste over de finish voor Lorenzo Dalla Porta en Darryn Binder. Titelconcurrent Jorge Martin kwam ten val. 

Zondagochtend om 11:00 uur lokale tijd, 04:00 uur Nederlandse tijd ging de Moto3 race van start op de Twin Ring Motegi in Japan. De omstandigheden waren gunstig met veel zon en een buitentemperatuur van zo’n 20°C.

Polesitter Gabriel Rodrigo, die in de warm-up nog tweemaal gecrasht was, kende een goede start en ging als leider de eerste bocht in voor Marco Bezzecchi, Jorge Martin, John McPhee, Darryn Binder en Dennis Foggia. De Italiaan Bezzecchi liet er geen gras over groeien en nam halverwege de eerste ronde meteen de koppositie over om daarmee zoveel mogelijk punten goed te maken op titelrivaal Martin.

Na twee ronden was Bezzecchi nog steeds de leider van de wedstrijd maar was McPhee inmiddels opgeklommen naar de tweede positie. Daarachter waren het Rodrigo, Martin, Bastianini en Binder in de kopgroep. Een flinke crash was er voor Vicente Perez ter hoogte van bocht 11 die met zijn high-sider ook Niccolò Antonelli meenam.

Het zou een kopgroep worden bestaande uit dertien coureurs waarbij Martin in de vijfde ronde aanviel en kortstondig de eerste plaats overnam. Bezzecchi liet dit niet gebeuren en sloeg meteen terug terwijl achter hem ook veel positiewisselingen te zien waren.