Binder sluit eerste dag van Emilia Romagna GP als snelste MotoGP coureur af

59
Brad Binder - Misano World Circuit Marco Simoncelli | foto© motogp.com

Brad Binder reed vrijdagmiddag in de tweede vrije training voor de MotoGP klasse op het Misano World Circuit Marco Simoncelli de snelste ronde en heeft daarmee de eerste dag van de Grand Prix van Emilia Romagna als snelste afgesloten voor Takaaki Nakagami en Fabio Quartararó.

Vrijdagmiddag om 14:10 gingen de lichten op groen voor de tweede vrije training van de MotoGP klasse op het Misano World Circuit Marco Simoncelli. Met een buitentemperatuur van 28°C en een asfalttemperatuur van zo’n 42°C waren de omstandigheden wederom zeer gunstig op het Italiaanse circuit.

Er werden veel verschillende bandencompounds geprobeerd maar de meeste coureurs deden hun langere runs op een harde voorband en medium achterband. Na de race van zondag werd het met name veel gesproken over de bandenkeuze van Maverick Viñales, de polesitter liet een hard-compound achterband monteren maar viel in de beginfase van de race al meteen terug.

Al vroeg in de sessie kwam Pol Espargaró hard ten val. De Spanjaard schoof zijn KTM onderuit in de snelle bocht 13. Hijzelf was ongedeerd maar de RC16 was flink beschadigd, Espargaró nam dan ook niet eens de moeite om de KTM nog terug te brengen naar de pits maar sprong meteen achterop een scooter om met zijn tweede machine de baan op te gaan.

Het grootste gedeelte van de sessie waren de coureurs vooral bezig met lange runs en evalueerden ze kleine aanpassingen aan hun setting. Echter ging het gas in de slotfase flink open en lieten de meeste coureurs een nieuwe set banden monteren om daarmee een snelle rondetijd te rijden.

Brad Binder reed uiteindelijk met een 1’31.628 de snelste rondetijd van de dag waarbij hij handig gebruik maakte van Maverick Viñales die kort voor hem reed. Takaaki Nakagami was slechts 0,002 seconde langzamer dan de Zuid-Afrikaan en liet zien dat de Honda toch in staat is om snel te zijn, ondanks dat teamgenoot Cal Crutchlow en HRC testrijder Stefan Bradl er dit weekend niet bij zijn. Fabio Quartararó noteerde de derde rondetijd.

Maverick Viñales sloot de sessie als vierde af voor landgenoot Pol Espargaró op de vijfde plaats, de eerste vijf coureurs waren slechts 0,071 seconde van elkaar verwijderd. Daarachter maakten Danilo Petrucci, Miguel Oliveira, Johann Zarco, Joan Mir en Pecco Bagnaia de top tien compleet. De eerste zeventien coureurs waren slechts 0,7 seconde van elkaar verwijderd waardoor het opnieuw zeer close was in de MotoGP klasse.

Johann Zarco kwam uiteindelijk nog ten val in bocht 2 (Variante del Parco) maar bleef ongedeerd.

De derde vrije training voor de MotoGP klasse op het Misano World Circuit Marco Simoncelli gaat zaterdagochtend om 09:55 uur van start. De vierde vrije training met aansluitend beide kwalificatiesessies begint om 13:30 uur.

 

Handige links Gran Premio TISSOT dell’Emilia Romagna e della Riviera di Rimini 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagBent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App