Bobbink Racing keert tevreden terug uit Duitsland

97
bobbink
Jasper Bobbink | foto© Racesport.nl - Jan Timmerman

Na de week ervoor sinds een jaar weer een wedstrijd in de OW-Cup gereden te hebben stond afgelopen weekend Jasper Bobbink een dubbele race te wachten op het circuit van Oschersleben, tot dan een voor hem onbekend circuit.

Reeds donderdag was Bobbink Racing gearriveerd in Oschersleben, omdat er een dag later vrije trainingen waren en Jasper niet alleen het circuit wilde leren kennen, maar ook meer ritme op wilde doen nadat hij lang uit de roulatie was geweest.De monteurs konden de Honda tevens goed afstellen voor de dag erna, wanneer de kwalificatietrainingen zouden plaatsvinden. Jasper reed met 1.36.0 zijn snelste tijd van de dag en was daar zeker niet ontevreden mee.

Ook over de twee kwalificaties was Jasper meer dan tevreden. In vergelijking met de dag daarvoor reed hij 2 seconden sneller naar een tijd van 1.34.0, wat hem de 13e startplaats opleverde.
Volgens hem had hij een scherpere tijd neer kunnen zetten. “De 1e kwalificatie verliep niet naar wens, maar in de 2e kon ik mijn tijd weer behoorlijk aanscherpen. Volgens mij had ik een nog snellere tijd kunnen laten klokken, maar ik zat te lang in een groepje vast. Toen ik daaruit was ging het naar behoren.”

Zondags kon hij zich opladen voor race 1 voor het NK Supercup 600. Helaas was er vrij vlot na de start een code rood. Bij de herstart over 10 minuten plus 1 ronde kwam Jasper niet goed weg en moest enkele plaatsen inleveren. Gelukkig kon hij weer bij een groepje aanhaken. Dat was niet eenvoudig volgens hem. “Ik kon de voor mij rijdende rijders maar moeilijk bijhouden en moest echt een tandje bijzetten om aan te haken.”

Door hard te werken wist Jasper steeds wat op te schuiven en mede door een sterk gereden laatste ronde wist hij zich net binnen de top 10 te rijden door als 10e afgevlagd te worden.
Niet alleen zijn mooie 10 plaats was reden tot vreugde, maar met een snelste ronde van 1.33.0 wist hij andermaal een volle seconde van zijn tot dan toe snelste tijd af te halen.

De start van race 2 verliep wel naar wens doordat Jasper direct enkele plaatsen opschoof. Net toen hij lekker in zijn ritme zat, kreeg hij met weer een code rood te maken, overigens niet de laatste. De herstart verliep weer redelijk en hij belandde net achter Nick Vlaar, die hij in race 1 net voor bleef. Helaas gelukte het hem niet Nick te passeren en liggend op de 13e plaats werd de race bij weer een code rood situatie afgevlagd en werd de situatie op de baan als definitief gerekend wat de 13e plaats in de eindklassering inhield. Ondertussen verbeterde Jasper weer zijn snelste tijd naar 1.32.8.

Tevredenheid alom bij Bobbink Racing en zeker bij Jasper. “Natuurlijk moet ik nog werken aan mijn conditie na mijn terugkeer. Een jaar sukkelen is niet niks. Aan het eind van iedere race kreeg ik het wel zwaar. Met het ritme zat het wel goed. Bovendien hadden mijn monteurs de Honda uitstekend afgesteld.  Mijn start is wel voor verbetering vatbaar,” aldus Jasper, die genoten had van het circuit in de Motorsport Arena van Oschersleben. “Een echt stuurcircuit en dat ligt mij wel. Ik kom hier graag terug,” aldus een nagenietende Jasper Bobbink.
 

Handige links OW Cup Oschersleben:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag