Bobby Bos vertrekt met tevreden gevoel uit Schleiz

316
bobby-bos
Bobby Bos in actie op de Schleizer Dreieck (Foto© Tiny Kolsters)

Dat zijn terugkeer op de motor niet gemakkelijk zou worden was Bobby Bos voorafgaand aan het weekend al wel bekend. Makkelijk werd het inderdaad niet maar de Hertrampf Suzuki coureur kijkt ondanks het fysieke ongemak met een tevreden gevoel terug op het IDM weekend in Schleiz.

Vijf weken geleden raakte Bos zwaar geblesseerd tijdens een trainingsdag in het Tsjechische Most waar van 9-11 augustus de zesde ronde van het IDM kampioenschap zal worden gereden. Een veel te enthousiaste hobbyrijder torpedeerde Bos die daarbij zware blessures opliep aan zijn rechterknie en bovenbeen. Het herstel werd in eerste instantie geschat op circa 3 maanden wat eigenlijk einde seizoen betekende. Na een dikke vier weken heel intensieve revalidatie/training was Bos bijzonder verrassend al weer fit genoeg om terug te keren op de motor.

Bobby Bos: “Ik heb me de afgelopen weken de pleuris gewerkt om zo snel mogelijk fit te worden. Het heeft bloed, zweet en tranen gekost en veel hulp van mijn moeder en broer om een dikke vier weken na het ongeval in Schleiz weer op de motor te kunnen stappen . Ik wist dat het zwaar zou worden maar zo zwaar, ……pffff.”

Het weekend begon ook nog eens bijzonder ongelukkig want tijdens de tweede vrije training op de vrijdag kwam Bos opnieuw pittig ten val. De motorfiets liep daar “gelukkig” meer schade bij op dan Bos want die klom na afloop van de training gewoon achterop de motor van teamgenoot Kartheininger om terug te keren naar de pits.

Teameigenaar Denis Hertrampf arriveerde pas vrijdagavond in Schleiz en Bos moest vervolgens praten als brugman om Hertrampf te overtuigen van het feit dat de val niets van doen had met zijn blessure maar simpelweg een ongelukkige samenloop van omstandigheden was geweest.

Bos kreeg groen licht van de teammanager en trainde zich vervolgens op de zaterdag naar een, gezien de omstandigheden, nette 16e startpositie. Op zondag volgden twee races waarin Bos beide keren al snel alleen kwam te rijden en een 11e en een 13e plaats wist te behalen. Met in totaal 8 punten werd Schleiz al met al met een tevreden gevoel verlaten.

Bobby Bos: “Het was ongelooflijk zwaar. Schleiz is een heel fysiek circuit en mijn rechterbeen zorgde toch nog voor het nodige ongemak in met name de rechterbochten. Er werd voor de racedag regen voorspelt en daar hoopte ik heel erg op maar er kwam wel hitte maar geen regen.  Toch ben ik blij dat ik mijn comeback gemaakt heb want Schleiz is gewoon het mooiste IDM evenement van het seizoen en dat wil je gewoon niet missen. Helaas was ik niet in staat om echt een gevecht aan te gaan waardoor ik in beide races al snel alleen kwam te rijden. In de eerste race vielen er enkele jongens voor mij weg waardoor ik als elfde over de finish wist te komen. In de tweede race was het fysiek nog een stuk lastiger en moest ik genoegen nemen met een dertiende plaats. Ik heb toch acht waardevolle punten mee naar huis kunnen nemen en daar moet ik op dit moment gewoon tevreden mee zijn.”

Van 9-11 augustus is het Tsjechische Autodrom Most gastheer van de zesde ronde in het IDM Superbike 2019 seizoen. Door het missen van de races in Zolder en de volkomen verklaarbare “mindere resultaten” in Schleiz is Bos in de tussenstand van het kampioenschap gezakt naar de 13e plaats. De coureur uit Klazienaveen werkt de komende anderhalve week wederom keihard aan zijn verdere herstel. Een fitte Bos hoort absoluut in de top tien thuis en Bobby zal er de komende races alles aan doen om weer in die top tien terug te keren.

 

Handige links IDM Schleiz 2019:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App