Breaking: Maverick Viñales verlaat Yamaha en kiest voor Aprilia

21456
Maverick Viñales - TT Circuit Assen | foto© Dorna

Groot nieuws vanuit de MotoGP paddock in Assen. Maverick Viñales zal aan het eind van het jaar het Monster Energy Yamaha MotoGP team verlaten en overstappen naar het fabrieksteam van Aprilia. 

Het was een ware donderslag bij heldere hemel op zaterdagavond. Het altijd goed ingelichte Spaanse dagblad AS meldde dat Maverick Viñales zijn doorlopende contract tot eind 2022 heeft afgekocht en aan het eind van dit jaar het fabrieksteam van Yamaha gaat verlaten.

Hij zal dan in 2022 de teamgenoot worden van Aleix Espargaró bij het officiële fabrieksteam van Aprilia. De Italiaanse motorenfabrikant gaat vanaf 2022 verder met een eigen fabrieksteam, het Gresini team waar momenteel mee wordt samengewerkt zal op eigen benen gaan met Ducati en Enea Bastianini en Fabio di Giannantonio als coureurs.

Dan zijn er nog grote vraagtekens bij Yamaha. Wie gaat Maverick Viñales vervangen bij het Monster Energy Yamaha MotoGP team? De eerste gegadigde lijkt Franco Morbidelli maar wie gaat de Italiaan dan weer vervangen bij Petronas Yamaha SRT? En als Valentino Rossi met pensioen gaat zullen er zelfs twee Yamaha zitjes beschikbaar zijn.

Het is geen geheim dat Yamaha de afgelopen tijd al geprobeerd heeft om Moto2 rookie Raúl Fernández los te weken bij KTM. Ondanks dat de Spanjaard momenteel blijft herhalen dat hij voor 2022 een contract heeft bij KTM en de Oostenrijkse fabrikant bepaalt over zijn toekomst is gebleken dat het gaat over een afkoopsom van €500.000,-. Als Yamaha bereid is dit bedrag te betalen zodat Fernández zijn contract met KTM kan ontbinden, dan is het zomaar mogelijk dat we de Spanjaard volgend jaar op een YZR-M1 gaan zien in de MotoGP klasse.

Het is wel een moedig besluit van Viñales. Op Marc Márquez na is de Spanjaard momenteel de best betaalde coureur in de MotoGP klasse, tevens zou hij bij Aprilia flink moeten inleveren. Het moge dus duidelijk zijn dat de relatie tussen Viñales en Yamaha zo bekoeld is geraakt dat er voor Viñales niets anders opzit dan deze aan het eind van dit seizoen te beëindigen.

Heel veel vragen nog, wordt ongetwijfeld vervolgd …

Racesport.nl Liveblog
Voor meer informatie en details van de sessies gedurende de derde en afsluitende dag van de 90e Motul TT Assen verwijzen we jullie graag naar het Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog-zondag.

Handige links Motul TT Assen:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag – Donderdag
Fotoverslag – Vrijdag
Fotoverslag – Zaterdag
Fotoverslag – Zondag

Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter