Breuk schakelstang nekt Endeveld/Crome

841
team-drugsadvies-sidecarshop
Team Drugsadvies Sidecarshop Racing | foto© Mark Walters

Teleurgesteld over het resultaat, maar blij dat het euvel werd gevonden, zo keerde Kees Endeveld terug in Grolloo na een WK-weekend dat hem geen punten opleverde. Op het circuit van Grobnik in Kroatië maakte Team Drugsadvies Sidecarshop Racing zich op voor de twee races, meetellend voor het wereldkampioenschap.

In de kwalificaties liep het voor Kees Endeveld en zijn Duitse bakkenist Hendrik Crome niet geweldig. Een fors haperende machine weerhield het duo ervan voluit te gaan. Een negende startplek, in een veld met elf deelnemers, was hun deel. Ondanks het nauwkeurig natrekken van de krachtbron werd het euvel niet gevonden. Het leidde ertoe dat de zijspancombinatie niet van start ging in de eerste race. Geleidelijk werden verschillende onderdelen vervangen en toen ook de accu was gewisseld, liep de machine weer als vanouds. Maar dat was op zondag bij de warming up voor race twee.

Daarin gingen Endeveld en Crome voortvarend van start en al snel kregen ze hun naaste concurrent, de Zwitserse combinatie Wyssen/Hofer, in het vizier. Met hen werden diverse duels uitgevochten. De zorgen leken voorbij tot in de elfde ronde. Toen brak een dunne stang van het schakelmechanisme met als gevolg dat de race voorbij was en er geen enkel WK-punt meegenomen kon worden naar Grolloo.

Kees Endeveld: “Dat was een fikse tegenvaller. Het is een dunne stang, die door de vibratie is gescheurd op de schroefdraad. Dat is het dunste gedeelte. Verder rijden was onmogelijk.”

De komende weken staat er niets op het programma voor Team Drugsadvies Sidecarshop Racing en in die periode zal de machine weer helemaal worden nagekeken en gereed gemaakt voor de volgende race. Voor Endeveld en Crome staat die gepland in het weekend van 2 en 3 oktober. Dan wordt er gereden op het circuit van het Duitse Oschersleben. Endeveld hoopt dan weer eens een weekend zonder problemen te kunnen racen.Teamberichten
Bovenstaand bericht is een door het genoemde team of coureur ingezonden teambericht. Hiervoor hebben we als Racesport.nl redactie afspraken met het betreffende team of coureur. De geplaatste teksten zijn 1 op 1 overgenomen van het door het team of de coureur ingezonden teambericht. Als Racesport.nl redactie zijn we dan ook niet verantwoordelijk voor zowel de inhoud alsmede ook de tekst.

Ook jouw teambericht op de snelste Nederlandstalige motorsport website en met afstand het best bezochte wegrace medium van Nederland en België? Voor meer informatie en de voorwaarden neem contact met ons op via [email protected]Racesport.nl Supporter
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter