Ricardo Brink was zeer sterk onderweg tijdens de trainingen op Hockenheim, waarbij de coureur van SWPN, Stichting Zorgeloos Kind constant in de top-tien te vinden was. In de wedstrijden had Brink minder geluk. In de eerste race wist Brink zich na een incident in de eerste ronde terug te vechten vanuit de laatste positie naar een elfde plaats. In de tweede race scoorde de SWPN-coureur zijn enige nulscore van het jaar vanwege een technisch probleem.

Na het sterke weekend van Ricardo Brink in Assen (P8/P7) werd in het weekend van 28 t/m 30 september de laatste ronde van het IDM Superbike seizoen verreden op de Hockenheimring. Een week voor het evenement had het team met Brink een goede test gehad op het Duitse circuit, waardoor er met vertrouwen begonnen kon worden aan de trainingen. Tijdens de vrije trainingen wist Brink zich constant te verbeteren en eindigde met een mooie zevende tijd in de derde vrije sessie, waarmee hij achtste was in de gecombineerde uitslag van de eerste trainingsdag. Ook de kwalificaties verliepen uitstekend. In de eerste kwalificatie zette Brink een achtste tijd en na de tweede sessie stond de coureur uit Ijsselmuiden op een tiende positie, een evenaring van zijn beste startpositie en het verschil naar de pole position was nog niet eerder zo klein. Het was daarnaast ook erg positief om te zien dat Brink veel constante snelle rondetijden wist te zetten.

De start van de eerste race verliep anders dan gehoopt. Bij de tweede bocht remde een rijder voor Brink heel vroeg. De twee rijders kwamen met elkaar in aanraking en Brink viel terug naar de eenentwintigste positie. Vervolgens liet Brink zien over een goed tempo en ritme te beschikken, want de Yamaha-rijder wist zich terug te knokken naar een knappe elfde plaats. Helaas kreeg Brink niet de kans om te laten zien dat er meer in zat in de tweede race. Met het opwarmen van de motor ontdekte het team een technisch probleem. Met man en macht werd er gewerkt om het probleem te vinden en te verhelpen. Brink startte nog vanuit de pitstraat, maar het probleem bleek helaas niet verholpen te zijn. Daardoor kreeg het sterke weekend van Brink een dramatisch einde en het betekende tevens zijn enige nulscore in zijn debuutseizoen van de IDM Superbike.

Coureur Ricardo Brink: ‘We waren zeer sterk onderweg in de trainingen. We hadden van te voren getest op Hockenheim en dit hielp mij om snel een goed ritme te vinden. Ik was erg tevreden over mijn tiende startpositie. Het is daarom erg zuur dat we deze sterke trainingen niet hebben kunnen omzetten naar goede resultaten in de race. Het was al balen van het moment in de eerste ronde van de eerste race, waardoor ik veel tijd verloor. Uiteraard is het erg zuur om in de laatste race van het jaar zo uit te moeten vallen. Ik wil het team wel bedanken, want ze hebben er het hele jaar keihard gewerkt en ik heb heel mooi seizoen gehad in mijn eerste jaar in de IDM Superbike!’

 

Handige links IDM finale Hockenheim:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag