Brookes in 2019 teamgenoot Redding bij Be Wiser Ducati

60
joshua-brookes
Joshua Brookes | foto© PBM

Joshua Brookes zal in 2019 uit gaan komen voor het Be Wiser Ducati Team in het Bennetts British Superbike Championship. De 2015 BSB-kampioen wordt hiermee de teamgenoot van de onlangs al door het team aangetrokken Scott Redding.

Verraste het Be Wiser Ducati Team onlangs al met het aantrekken van huidig MotoGP coureur Scott Redding, voor teambaas Paul Bird was de komst van de Brit nog niet voldoende om komend seizoen weer mee te kunnen doen voor de zeges en de titel in het Bennetts British Superbike Championship. Bird heef namelijk overeenstemming weten te bereiken met de ervaren en inmiddels 35-jarige Australiër Joshua Brookes om in 2019 naast Redding uit te gaan komen op de tweede, nieuwe en door de fabriek ondersteunde Be Wiser Ducati V4.

Brookes heeft tot een schat aan British Superbike-ervaring, zo stond hij al meer dan 220 aan de start van een BSB-wedstrijd en bezet hij momenteel, met een totaal van 39 overwinningen, de vierde plaats op de lijst van all-time BSB-racewinnaars.

Naast zijn BSB-titel in 2015 werd Brookes drie keer tweede in het prestigieuze Britse wegrace kampioenschap en won hij het Australische Superbike-kampioenschap in 2005. Daarnaast heeft de Australiër ook twee World Supersport zeges achter zijn naam staan.

Brookes maakt hiermee de 2019 line-up voor Be Wiser Ducati compleet, een sterke line-up dat naast Brookes dus bestaat uit de MotoGP klasse afkomstige Redding en in 2019 kan beschikken over de allernieuwste Ducati V4-machines.

Naast de deelname komend seizoen aan alle wedstrijden meetellend voor het Bennets British Superbike Championship zijn Redding en Brookes ook van plan om ten minste één keer middels een wildcard optreden aan de start te verschijnen tijdens een World Superbike Championship evenement. Welk evenement dat zal zijn is nog niet bekend, hierover zal het team meer duidelijkheid geven zodra de 2019 WorldSBK-kalender is vrijgegeven.

Josh Brookes: “PBM is de benchmark geweest tijdens een groot deel van mijn tijd in BSB en ze hebben de lat altijd zeer hoog gelegd. Met Shakey als mijn aartsrivaal, zag ik mezelf nooit als zijn teamgenoot en mezelf niet naast hem rijden. Maar de dingen zijn nu anders, en toen werd het ineens een overweging, hoewel ik hem een volledig herstel toewens. De Be Wiser Ducati Ducati V4 wordt een geweldige fiets en ik ben blij dat ik hier deel van uit mag maken en regelmatig weer mag gaan winnen. Ik weet dat het team in 2019 weer voorop zal lopen en ik kijk echt uit naar deze uitdaging.

Paul Bird, Team Owner: “Wij zijn het eerste team die onze coureurs en plannen voor 2019 aankondigt, zodat we ons vanaf nu kunnen concentreren op het winnen van de BSB-titel volgend jaar, iets dat ons enige doel is. Josh is een kwaliteitsact die volledig gericht is op winnen en in staat is om dat te doen als hij over het juiste materiaal beschikt, zoals hij heeft bewezen. We zullen hem precies geven wat hij nodig heeft, net als Scott, en dat moet zorgen voor gezonde rivaliteit binnen de pitbox. Dit is een spannende tijd en een nieuw tijdperk voor PBM, we kunnen niet wachten om aan de slag te gaan.

Op dit moment vormen de broers Glenn en Andrew Irwin het Be Wiser Ducati team in het Bennets British Superbike Championship. Laatstgenoemd werd begin van het seizoen aangetrokken aan de bij een crash zwaargewond geraakte en op dit moment nog steeds hiervan herstellende Shakey Byrne. Met de komst van Brookes en Redding is er dus sowieso komend seizoen geen plaats meer voor de Irwin broers en Byrne binnen het team. Byrne heeft echter al via social media laten weten nog niet klaar te zijn met racen.