Ana Carrasco heeft zondag op het circuit van Portimâo de WorldSSP 300 race op haar naam geschreven. De Spaanse jongedame werd daarmee de eerste vrouwelijke coureur die een WorldSSP 300 race weet te winnen. Scott Deroue werd op de zevende plaats de best geklasseerde Nederlander.

Maar liefst 37 WorldSSP 300 coureurs stonden er zondagmiddag even na twaalf uur op de startgrid van het Portimâo circuit voor de eerste wedstrijd van de dag.

Bij de start was het Marc Garcia die de leiding nam gevolgd door Ana Carrasco, Borja Sanchez en Robert Schotman. De vanaf de zesde plaats gestarte Scott Deroue kende een iets mindere start en de coureur uit Nijkerkerveen moest na de eerste paar bochten genoegen nemen met de achtste plaats terwijl Ruben Doorakkers na de eerste ronde als zevenentwintigste doorkwam.

Nadat de posities in de beginfase van de race in rap tempo wisselden wist het Spaanse drietal Carcia, Valle en Carrasco vervolgens een klein gaatje te slaan op de rest van het veld. Een tweede groep met daarin o.a. Schotman en Deroue zette onder aanvoering van Honda coureur Mika Perez alles op alles om het drietal tot de orde te roepen.

Het hoge tempo van Perez zorgde er echter voor dat de tweede groep uit elkaar viel en zowel Deroue als ook Schotman moesten passen en geen antwoord hadden op de versnelling van Perez.

Met nog drie ronden te gaan had Perez de aansluiting gevonden terwijl Alfonso Coppola en Borja Sanchez zich ook los hadden gereden van de op dat moment op de zevende en achtste plaats rijdende Deroue en Schotman.

Bij het ingaan van de laatste ronde had Coppola ook de aansluiting bij de voorste groep weten te vinden waardoor de strijd voor de overwinning uiteindelijk uitgevochten werd door vijf coureurs.

Diverse keren werd er in de voorste groep nog van positie gewisseld maar het was Carrasco die bij het uitkomen van de laatste bocht Coppola en Garcia verraste en vanuit de slipstream voor een primeur zorgde door de eerste vrouwelijke coureur te worden die een race wint in de klasse.

Coppola werd tweede gevolgd door Garcia, Valle, Mika Perez, Sanchez terwijl Deroue op de zevende plaats de best geklasseerde Nederlander werd.

Jacopo Facco passeerde als achtste de zwart/wit geblokte vlag voor Schotman terwijl Paolo Grassia in deze wedstrijd de laatste plaats binnen de top tien voor zich opeiste.

Doorakkers wist na een goed gereden race als vierentwintigste de finish te passeren.

 

Handige links Prosecco DOC Portuguese Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag
Video’s