Henk van der Mark (62) en Dirk Brand (66) zijn na races op Paul Ricard en Oschersleben, op Spa voor de derde keer dit seizoen als tweede geëindigd. Daarmee werden er goede zaken gedaan in het kampioenschap van de omdat de naaste concurrent, het Italiaanse team Taurus, met pech uitviel.

Sinds dit jaar een Yamaha FJ 1100 motorblok in het Nico Bakker frame werd gemonteerd, lijken de successen niet van de lucht. Waar de Suzuki GSX 1100 nog wel eens bezweek onder het racetempo, lijkt de Yamaha beter opgewassen voor het racewerk. Voorzien van de benodigde snelle onderdelen en geprepareerd door Eric Krijgsman zijn Henk & Dirk beter in staat partij te geven in het almaar sneller wordende veld.

De successen vielen Bridgestone ook op en hebben voor de tweede helft van dit seizoen hun ondersteuning toegezegd waardoor het team de beschikking heeft tot speciaal ontwikkelde 18 inch banden voor deze klasse.

De kwalificaties verliepen mede dankzij de Bridgestones zonder problemen met een vierde plaats op de startgrid als resultaat.

Vlak voor de start van de 4 uurs race wisten de weergoden, na een aantal zonnige dagen, de baan te voorzien van enige regen zodat deze verraderlijk glad werd. Henk startte behoedzaam en na de baan verkend te hebben zette hij in de glibberige beginfase tot twee keer toe de snelste tijd neer. Henk wist ook nadat de baan was opgedroogd het tempo hoog te houden zodat na de eerste wissel er een comfortabele 45 seconden voorsprong was ontstaan op de Italianen.

Dirk kon ook het hoge tempo vasthouden waardoor de Italianen steeds op grotere afstand kwamen. In de tweede beurt van Henk kwam de pacecar voor 5 ronden naar buiten. Gelukkig verstoorde dat de voorsprong niet.

De snelle pitstops resulteerde in de kortste pittijd van het 57 teams tellende veld zodat daar de Italianen geen voordeel konden pakken.

Na het uitvallen van de concurrent in het laatste deel van de race, konden Henk & Dirk “rustig” naar de finish rijden om de één na hoogste trede van het podium te beklimmen. En passant werd ook de beker voor het behalen van het algemeen klassement opgehaald. Een prachtige prestatie gezien het competitieve deelnemersveld.

De stand met nog 1 race te gaan:

  1. Roadrunner Yamaha (NL) 102 pnt
  2. Japauto Honda (F) 86 pnt
  3. Team Taurus (I) 82 pnt

Volgende race 11-12 oktober Misano (I)