Connect-Roké Sidecarteam verstevigt koppositie

155
kentrop - chimay
Kentrop

Team Kentrop in actie op het circuit van Chimay | foto© Henk Teerink

In de strijd om het BeNeCup Sidecar-kampioenschap heeft het duo Kentrop-de Haas in het Belgische Chimay in twee races een tweede en een derde plaats behaald. Op het stratencircuit van Chimay was beide wedstrijden de volle winst voor het duo Dichamp-Gazman.

Na drie kwalificatietrainingen werd een tweede plaats op de startgrid behaald. Pole position was voor het Belgische duo van Loo-Charlot. In de eerste race kwamen zij tot een zesde plaats en de tweede race vielen zij voortijdig uit. Doordat het Connect-Roké Sidecarteam beide races keurig op podiumplaatsen wisten te finishen gaan zij met ruim 100 punten voorsprong fier aan de leiding. En passant lieten zij in de tweede wedstrijd met een snelste ronde van 1 min. 48.602 toch het hele deelnemersveld zien niet ten onrechte leider te zijn.

Ook enkele andere Nederlandse duo’s konden terugkijken op een geslaagd weekend. Ondanks mechanische pech in de trainingen en uitval in de opwarmronde van de tweede wedstrijd was daar toch een podiumplaats voor Collin Nicholson met Ilse de Haas. Een derde plaats in de eerste wedstrijd. En het Assense team Talens-Moes keerden met een vijfde en vierde plaats in beide wedstrijden tevreden terug naar het  hoge Noorden. Ook team Smits-Verbrugge, ondanks uitval in de eerste race, in de tweede race een mooie tweede plaats op 0.157 seconde van de winnaars.

Voor het team uit Mijdrecht begint nu de voorbereiding voor deelname met een wildcard aan de wedstrijd om het wereldkampioenschap. In een sterk bezet deelnemersveld met meer dan 30 combinaties moeten zij een startplaats zien af te dwingen. Dit door middel van twee kwalificatietrainingen op zaterdagmorgen en vervolgens op zondag even voor de middag de start van de Goldrace. Dit alles in het weekend van 6 en 7 augustus als onderdeel van het gecombineerde auto-/motorspektakel, de GAMMA Racing-days, op het circuit van Assen. En de toegang is gratis dus niets staat in de weg om dit spektakel te bezoeken.