Het Mission Winnow Ducati duo Andrea Dovizioso en Danilo Petrucci kende een teleurstellende eerste trainingsdag op het Circuit of the Americas in Austin. Dovizioso valt met de elfde tijd voorlopig buiten rechtstreekse plaatsing voor QP2. Ook Petrucci kwam niet verder dan de dertiende tijd en uitte na afloop zijn kritiek op het hobbelige asfalt: “Het is net een openbare weg, eentje met hobbels en gaten.”

“Het is ongelofelijk dat we hier rijden,” gaf Petrucci na afloop aan in een interview met Crash.net. “De layout van de baan is ongelofelijk op een positieve manier, maar de staat van het asfalt is ongelofelijk op een negatieve manier. Het is jammer, want we kunnen hier veel en veel sneller rijden als we niet hoeven om te gaan met de hobbels.”

Waar Valentino Rossi nog aangaf dat de baan volgens hem beter was dan vorig jaar, was Petrucci het daar niet mee eens.

“De baan is erger dan vorig jaar. Ik heb geen grip. In het begin was de baan net als de openbare weg met hobbels, gaten en alles erop en eraan. Dit is niet de standaard waar een MotoGP circuit aan moet voldoen,” aldus Petrucci.

De nieuwe man in het Ducati fabrieksteam was dan ook verre van tevreden over zijn dertiende positie.

“Ik ben me na vandaag bewust van mijn potentieel, maar ik kan niet zeggen dat ik blij ben met de dertiende tijd,” legt hij uit.

Voor Andrea Dovizioso eindigde de sessie op de elfde plaats en daarmee plaatste hij zich (nog) niet voor de QP2. Met de voorspelling van regen op zaterdag kan dat de Ducati-coureur in de problemen brengen.

“We wisten dat we op dit circuit meer problemen zouden hebben dan op andere circuits. Toch was ik met de race set-up best sterk. Onze pace was niet slecht. Voor de laatste time-attack in FP2 heb ik waarschijnlijk de verkeerde bandenkeuze gemaakt door niet voor de zachte band te kiezen. Dit had de motor wel nodig voor een snelle tijd. Nu kon ik de sectoren niet goed aan elkaar knopen,” vertelde Dovizioso na afloop.

Toch zag ook hij aanknopingspunten voor zaterdag:

“Als het zaterdag regent en we moeten door QP1, dan geeft dat een voordeel voor de tweede kwalificatie. De condities gaan een hele belangrijke rol spelen in de startopstelling en ook voor de race moeten we klaar zijn voor alle scenario’s.”

Handige links Red Bull Grand Prix of the Americas:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App