Danny van der Sluis is ONK SuperCup 1000 kampioen 2019!

181
danny-van-der-sluis
Danny van der Sluis | foto© Jan Timmerman

Na een spannende slotdag heeft Danny van der Sluis de ONK SuperCup 1000 titel veroverd op het TT Circuit Assen! De coureur van Start Racing legde de basis voor de titel met een overwinning in de eerste race. In de tweede race op een natte baan nam Danny vervolgens geen risico’s en werd daarmee voor de tweede keer in zijn carrière Nederlands kampioen in de OW Cup!

Het was enorm spannend voorafgaand aan de OW Cup finale in Assen. Danny van der Sluis begon met een achterstand van negen punten op Cliff Kloots aan het evenement met nog twee races te gaan. In de vrije trainingen op vrijdag was de baan kletsnat, net zoals zaterdagmorgen in de kwalificatie. Danny bouwde zijn sessie goed op en sloot de training af met een nette derde tijd. Hierdoor mocht de coureur van Start Racing in beide races vanaf de voorste startrij vertrekken.

Bij de start van de eerste race was de baan zo goed als droog, maar er waren ook nog diverse natte plekken op de baan te zien. Danny kende een goede eerste sector. Nadat de Honda-coureur als vierde door de eerste bocht kwam, passeerde hij twee rijders in de Strubben en een bocht later nam hij de leiding over. Danny kreeg Kloots achter zich aan, die hem in de tweede ronde ook passeerde. In de derde ronde ging het fout voor Kloots, toen hij onderuit ging. Danny nam de leiding weer over, maar kwam vervolgens in gevecht terecht met Nigel Walraven en Renzo van Emmerik.

Het werd een mooie strijd tussen dit drietal. Walraven kwam als eerste over de finish. Danny ging in de laatste voorbij aan Van Emmerik in de Ramshoek en kwam zo als tweede over de eindstreep. De 22-jarige coureur werd uiteindelijk zelfs als winnaar uitgeroepen, omdat Walraven een penalty kreeg vanwege inhalen onder geel. Met deze overwinning nam Danny de leiding in het kampioenschap over en begon hij met een voorsprong van zestien punten aan de tweede race.

De omstandigheden voor deze tweede race waren compleet omgeslagen. De baan was namelijk weer kleddernat. Danny reed de wedstrijd met het hoofd en nam totaal geen risico’s. Op het pitbord werd aangegeven waar Kloots reed en dat was op de derde plaats. Danny reed grotendeels op plaats zeven, acht en later negen en dat was ruim voldoende. De coureur van Start Racing kwam als negende over de finish en pakte daarmee de ONK SuperCup 1000 titel 2019! In 2015 werd Danny al eens kampioen in de SuperCup 600 klasse en nu heeft hij ook de Nederlandse titel te pakken in de zwaarste categorie!

Danny van der Sluis #10: ‘Een geweldig gevoel; de titel is binnen! Het was een lastige en spannende dag met de constant wisselende weersomstandigheden. In de eerste race was de baan zo goed als droog. De eerste plaats was super en ik stond door de crash van Cliff (Kloots) ineens zestien punten voor. In de tweede race op de natte baan heb ik heel kalm aan gedaan; zorgen dat ik bleef zitten en geen risico’s nemen. Dit is een prachtig eindresultaat na een mooi seizoen! Ik wil al mijn sponsoren, familie, Start Racing en alle mensen die mij steunen enorm bedanken. Dit is echt super!’