Darryn Binder zal in 2019 de overstap maken naar Team CIP – Green Power. Dit nieuws hebben de Zuid-Afrikaan en het Franse Moto3 team woensdag officieel wereldkundig gemaakt.

Darryn Binder zal ook in 2019 actief blijven in de Moto3 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap. De 20-jarige Zuid-Afrikaan, en het jongere broertje van Moto2 coureur Brad Binder, komt momenteel uit voor het Red Bull KTM Ajo team, het team waar hij na dit seizoen plaats moet maken voor het jonge Turkse talent en regerend Red Bull MotoGP Rookies Cup kampioen Can Oncu.

Met de komt van Oncu naar het team van de Fin Aki Ajo moest Binder dus op zoek naar een nieuw startplaats voor 2019, een start die hij gevonden heeft bij het Franse Team CIP – Green Power. Binder neemt op zijn beurt binnen het team de plaats in van de Brit John McPhee die onlangs een contract tekende bij het Maleisische SIC Racing Team van teammanager Johan Stigefelt.\r\n

Darryn Binder: “Ik ben echt heel erg blij dat ik een overeenkomst met Alain en het CIP-Green Power Team getekend heb. Na een moeilijk seizoen kijk ik er naar uit om in 2019 alles te geven en mee te strijden voor podiumplaatsen. Ik wil Alain en al mijn sponsors bedanken voor hun fantatsische steun in 2019.”

Alain Bronec – Team eigenaar: “Darryn is een veelbelovend coureur en we zijn erg blij dat hij in 2019 bij ons komt rijden. Hij heeft al enige ervaring met een KTM machine en hij is getalenteerd: we zijn ervan overtuigd dat hij volgend seizoen een belangrijke speler in het Moto3 veld zal zijn.”

Binder, die al aan zijn vierde seizoen bezig is in de Moto3 klasse bezet momenteel de negentiende plaats in de tussenstand van het kampioenschap en wist onlangs tijdens de Japanse Grand Prix in Motegi met de derde plaats zijn eerste podiumfinish te scoren in de klasse.

 

Handige links Shell Malaysia Motorcycle Grand Prix:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App