Chaz Davies zal dit weekend tijdens de Pirelli Riviera Di Rimini Round op het Misano World Circuit ‘Marco Simoncelli’ niet meer in actie komen. De Brit heeft zaterdagmiddag bij de crash tijdens de eerste WorldSBK race een aantal verwondingen opgelopen waaronder een gebroken ruggenwervel.

Zaterdagmiddag tijdens de eerste WorldSBK race kwam Chaz Davies in de laatste ronde ten val, terwijl Jonathan Rea er vlak achter reed en hem niet meer kon ontwijken. De Kawasaki van de regerend World Superbike kampioen raakte Davies vol in zijn rug. Rea kon na de crash alsnog verder rijden en een derde plaats behalen. Davies stond na de crash weliswaar nog wel op maar had meteen hevige pijn en liet zich even later behandelen direct naast de baan.

Al snel werd de Brit doorverwezen naar het ziekenhuis in Rimini waar onder andere een MRI scan werd uitgevoerd. Allereerst werd gekeken naar de ribbenkast en longen van de Ducati coureur, aangezien Davies hier naar eigen zeggen veel last van had en slecht kon ademhalen. De Ducati coureur bleek een thoraxtrauma te hebben opgelopen als gevolg van de harde klap op zijn borst, met daarmee schade aan zijn longen als gevolg. Verder liep Davies nog een gekneusde duim op.

Hetgeen waar Chaz Davies het hardst geraakt was bleek zijn ruggenwervel te zijn. Dankzij de MRI scan bleek de L3 (derde lendenwervel) gebroken te zijn. Dit betekent dat de Brit dit weekend niet meer in actie zal komen en de komende weken zal moeten revalideren.

 

Handige links Pirelli Riviera Di Rimini Round Misano:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag
Video’s