Raffaele De Rosa was vrijdag de snelste World Supersport coureur op het Circuito Do Estoril. Hannes Soomer zette een tweede tijd in de tweede vrije training gevolgd door Lucas Mahias. EAB Ten Kate Racing coureur Steven Odendaal zette een vijfde tijd en Glenn van Straalen was drieëntwintigste.

De vrijdagsessies op het Circuito do Estoril werd afgesloten met de tweede vrije training in de World Supersport categorie. Lucas Mahias was vrijdagmorgen het snelste in de eerste vrije training, maar de tijd van de Fransman ging er al vroeg in de tweede vrije training aan. Wereldkampioen Andrea Locatelli was  achtste na de eerste vrije training, maar in de tweede sessie zette hij gelijk aan. De Italiaan stond in de beginfase van de sessie bovenaan op de tijdlijst en was met zijn tijd sneller dan Mahias in de ochtend. Uiteindelijk zouden bijna alle rijders hun tijd in FP2 verbeteren.

Halverwege de training kwam Hannes Soomer toch wel enigszins verrassend naar de eerste tijd. Het duurde niet heel lang, want even later nam Raffaele De Rosa positie bovenaan op de tijdlijst weer over. De Italiaanse MV Agusta coureur hield deze eerste positie tot aan het eind van de sessie vast. Soomer eindigde de dag als tweede en Mahias kwam in het laatste deel van de training naar de derde tijd. Isaac Vinales was tweede na de eerste training en sloot de dag met een vierde tijd af in de tweede vrije training.

Steven Odendaal kende een sterk slot van de tweede sessie. De coureur van EAB Ten Kate Racing zette een nette vijfde tijd op de klokken. De terugkerende Jules Cluzel kwam tot een zesde tijd, een knappe prestatie aangezien hij nog verre van fit is. Peter Sebestyen zette een zevende tijd net voor Locatelli, die net als in de eerste sessie terugviel naar de achtste positie. Karel Hanika was negende en Corentin Perolari was ondanks een crash tiende in de tweede vrije training. Glenn van Straalen was net als in de eerste vrije training drieëntwintigste. De MPM Routz Racing Team coureur wist zijn rondetijd wel met een seconde te verbeteren.

Zaterdag komt de World Supersport klasse drie keer in actie met de derde vrije training, Superpole en eerste race van het weekend op het Circuito do Estoril.

Handige links Pirelli Estoril Round 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App