De top drie motorrijgebieden van Europa

575
bmw-r-1200-rs-09-201

Motorrijden is meer dan van a naar b gaan. Het is genieten van je reis! Waarom zou je jezelf daarom niet de perfecte vakantie gunnen door een motorroute uit te stippelen in het buitenland? kun je wel wat inspiratie gebruiken? Dan zetten wij speciaal voor jou deze top drie Motorroutes van Europa op een rij.

Bereid je voor
Een vakantie is leuk als deze lekker spontaan is, maar als je een bepaalde route wilt volgen, zul je een kaart mee moeten nemen die up-to-date is. Natuurlijk kun je voor een hard copy gaan voor het echte ouderwetse vakantiegevoel, maar het beste zorg je ook voor gps. Als je zo nu en dan online je locatie wilt checken, is het verstandig het goedkoopste sim only abonnement te kiezen dat je ook in het buitenland voor een redelijke prijs van internet voorziet. Het is natuurlijk voordeliger om een kaart van tevoren te downloaden, maar internet op je telefoon is toch geen overbodige luxe in het buitenland. Zo kun je bijvoorbeeld makkelijk op Tripadvisor het beste restaurant in de buurt lokaliseren.

De Eifel en Ardennen
Je hoeft niet half Europa door te reizen om een goede route te vinden. Deze route in de Eifel en Ardennen is namelijk ook een prachtige belevenis voor iedere motorrijder. Je kunt je route net onder Maastricht beginnen en je hebt, afhankelijk van je plannen, slechts een weekendje nodig voor deze roadtrip. Reis naar de Eifel, overnacht in Duitsland en kom de volgende dag via een andere route weer terug in Limburg.

Zwitserland
De kans is groot dat je wel eens van de Stelviopas hebt gehoord. Reis door Nationaal Park Stelvio, één van de oudste nationale parken van Europa, en kijk je ogen uit! Plak meteen een aantal mythische Zwitserse bergtoppen aan je reis vast voor een langere route. In principe zul je de meeste routes binnen één of twee dagen kunnen rijden, maar om echt van het uitzicht te kunnen genieten, neem je het beste een midweek de tijd.

Sardinië
Wil jij ook wat zee zien tijdens je roadtrip? Bezoek dan Sardinië! Hier zul je niet alleen genieten van de natuur, maar ook van de Italiaanse cultuur en het lekkere eten. Om een rondje eiland te doen, moet je op brandstof rekenen voor 1800 km. Trek een week uit voor je road trip, want dat zul je zeker nodig hebben als je optimaal van je vakantie wilt genieten.

Gevaarlijkste routes
Zijn deze routes je wat te mild? Misschien wil je dan de vijf gevaarlijkste wegen ter wereld toevoegen aan je bucketlist. Waarschuwing: deze zijn absoluut niet voor beginners en mensen met hoogtevrees!

 Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App