We kunnen ons voorstellen dat je als motorrijder de Nederlandse wegen niet bijzonder spannend vindt. Want laten we eerlijk zijn, hoewel we in een prachtig landje leven, is het wel erg plat en rechttoe rechtaan. Maar of je je als motorrijder nu echt op deze wegen moet wagen is ook wel weer een vraagteken. Spannend zal het in ieder geval zeer zeker zijn en in sommige gevallen absoluut onmogelijk. Je zult hoe dan ook blij zijn dat je een helm draagt. Lees hieronder waar je de gevaarlijkste wegen ter wereld vindt.

Dwars door het Himalaya gebergte; Leh Manali Highway
De Leh Manali Highway is een bijna 500 kilometer lange weg door het Himalaya gebergte. Wil je hier rijden dan moet je wel precies op het goede moment komen, namelijk ergens in de slechts 4 maanden, wanneer de sneeuw kan worden weggeveegd en de weg begaanbaar is, als je dat bij deze weg überhaupt zo kunt noemen. Gemiddeld ligt de weg op een hoogte van 4.000 meter, dat betekent dat het niet alleen heel moeilijk is om hier te rijden, maar ook ademhalen gaat hier niet makkelijk. Daarnaast kun je maar beter zorgen voor een waterdichte rugzak want op sommige plekken moet er door stromend water gereden worden dat veroorzaakt wordt door smeltwater uit de bergen. Van bruggen hebben ze hier ook nog niet gehoord. Maar als je je ogen van de weg durft te halen kun je wel genieten van de indrukwekkende zand- en rotsformaties en de eindeloze bergtoppen die langs de weg te zien zijn. Het advies is overigens wel om dit vanuit een four-wheel drive te doen.

Een duizelingwekkende route; Los Caracoles Pas
Je wordt al bijna duizelig als je alleen nog maar kijkt naar foto’s van deze route, want deze weg bestaat bijna uitsluitend uit haarspeldbochten. Deze slingerende weg leidt door het Andes gebergte en is net als de Leh Manali Highway een groot gedeelte van het jaar onbegaanbaar vanwege de hevige sneeuwval. Doordat deze route wel goed onderhouden wordt is hij ook makkelijker te rijden. Het is misschien wel verstandig om een pilletje tegen reisziekte in je anti diefstal rugzak te doen zodat je niet misselijk wordt van al die bochtjes.

Dwars door de berg heen; De Guloian Tunnel Road
De bewoners van het dorpje Guloian in het Taihang gebergte in China waren door de omliggende bergen zo goed als afgesloten van de buitenwereld. Daar besloten zij verandering in te brengen door een tunnel te maken dwars door het gebergte heen. De Guloian Tunnel is nu wereldberoemd en erg populair bij toeristen. Wanneer je door deze 1.2 kilometer lange tunnel rijdt geven de verschillende ‘ramen’ een mooi uitzicht op de angstaanjagende diepte. Erg breed is de weg ook niet, als je een tegenligger treft heb je (als autorijder in ieder geval) vaak een groot probleem. Een prima weg om de adrenaline flink te doen stromen.

Een duivelse snelweg; De James Dalton Highway
Deze snelweg die, toepasselijk genoeg, 666 kilometer lang is, is vooral heel erg kaal en verlaten en wordt daarom ook wel de eenzaamste weg ter wereld genoemd. De James Dalton Highway in Alaska die parallel loopt aan het Trans-Alaska Pipeline System is zo desolaat dat de kou hier nog kouder aanvoelt dan op andere plekken in het toch al koude Alaska. Je kunt maar beter genoeg snacks meenemen in je rugtas voor onderweg want de drie dorpjes die je tegenkomt, met de overigens ook erg toepasselijke en bijna poëtische namen Coldfoot, Wiseman en Deadhorse, zijn tevens de enige dorpjes die je tegen zult komen.

El Camino de la Muerta; Yungasweg
De gevaarlijkste weg in de wereld is de Yungasweg in Bolivia. Hij wordt ook wel onheilsspellend El Camino de la Muerta genoemd, oftewel ‘de weg des doods.’ En dat is niet voor niks, want naar schatting leggen er per jaar 200 tot 300 mensen het loodje op deze dodelijke route door het Amazoneregenwoudgebied. De weg is niet bijzonder lang, slechts zo’n 61 kilometer. Maar in deze korte afstand daalt hij wel ongeveer 3.300 meter, met aan weerszijden van de weg griezelig steile hellingen en diepe afgronden. Daar komt bij dat de weg vaak niet breder is dan 3.2 meter en van een vangrail hebben ze in Bolivia nog nooit gehoord. Als je hier een tegenligger tegenkomt zal het zweet je ongetwijfeld uitbreken.

 
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App