Op de motor valt er enorm veel te ontdekken. Ben jij van plan om Europa te verkennen en kun je wel wat inspiratie gebruiken? Lees dan meer over deze vier spectaculaire Europese motorroutes. Is het jouw eerste keer op motorvakantie? Dan is het net als bij een goedkope autoverzekering ook even handig om te checken of je motorverzekering pech in het buitenland dekt.

Motortocht langs de Amalfikust
De route langs de Italiaanse Amalfikust wordt gezien als één van de mooiste ter wereld. Niet alleen met de auto is het hier prettig rijden. Er zijn veel mooie bochten voor de motorrijder. Je komt langs verborgen strandjes, een helderblauwe zee en indrukwekkende afgronden, terwijl je aan de andere kant veel bergen en grote rotspartijen ziet. De route staat niet voor niets op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Italianen hebben een eigen rijstijl en trekken zich niet al te veel van geschreven regels aan. Pas je dus aan het verkeer aan om schade aan je motor te voorkomen.

Timmelsjoch in Oostenrijk
De Timmelsjoch is een bergpas die Oostenrijk (Sölden) met Italië (Meran) verbindt. Op deze 60 kilometer lange route stijg je tot een hoogte van 2.509 meter en geniet je van adembenemende uitzichten over de Alpen en uitdagende bochten. De route heeft een maximale stijging van 13 procent. Je rijdt door het Oostenrijkse Öztal naar de Hochalpenstraße tolweg. Waar je eerst nog door de Oostenrijkse gletsjerwereld tourt, kom je later uit bij de schitterende Zuid-Tiroolse wijngaarden. De weg is geopend vanaf begin juni tot half oktober en is niet heel druk wanneer je deze buiten de zomervakantie om wilt rijden. Wat extra leuk is aan de Timmelsjoch, is dat je op de top een bezoek kunt brengen aan het motormuseum in het Top Mountain Crosspoint. Hier staan zo’n 230 klassieke motoren tentoongesteld.

Trollenroute in Noorwegen
De Trollenroute, oftewel Trollstigen, is een van de bekendste routes van Noorwegen. Het Scandinavische land heeft een uitgebreid wegennetwerk dat zeker de moeite waard is, dus er valt hier nog veel meer te beleven dan alleen de Trollenroute. Deze 20 kilometer lange weg telt 11 haarspeldbochten. Op de top geniet je vanaf het uitkijkpunt van een indrukwekkend uitzicht over de weg en diverse watervallen in de omgeving. De route vraagt veel van je motor, dus zorg ervoor dat deze in goede staat is en je zelf uitgerust aan de tocht begint.

Met de motor naar Gorges du Verdon in Frankrijk
Het Franse Gorges du Verdon staat ook wel bekend als de Grand Canyon van Europa, dus je kunt maar beter geen last van hoogtevrees hebben. Dit gebied is het mooist in de lente of herfst, omdat je zo de drukke toeristische zomerperiode vermijdt. Vooral de D23 trekt motorrijders aan. De 20 kilometer lange weg ligt aan de rand van de kloof en zit vol met blinde bochten. De afgrond is tot wel 700 meter diep. Voorzichtig rijden is dus zeker een vereiste. Zoek jij het liever toch wat verder weg? Check dan deze prachtige Amerikaanse motorroutes.

 Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App