Deceptie voor Jasper Bobbink

310

De derde wegrace in de Open Wegrace Cup is voor Jasper Bobbink uit Duiven zeer teleurstellend geëindigd.  In de eerste kwalificatietraining  liet de coureur van Bobbink Racing de snelste tijd noteren, wat een voorlopige polepositie inhield. Tijdens de tweede kwalificatietraining kwam Jasper echter hard ten val en brak daarbij zijn sleutelbeen waardoor hij noodgedwongen vanaf de zijlijn de verdere racedag moest toekijken.

De teleurstelling droop er af binnen het team. Logisch, want Bobbink Racing draait in 2016 voor het eerst een volledig seizoen in de OW-Cup Supercup 600 en in de twee voorgaande races maakte Jasper een behoorlijke progressie die hem steeds dichter bij de top bracht. Het team had dan ook een goed gevoel bij het derde raceweekend, die de dag voor de wedstrijddag al begon. Het team van Jasper, Bobbink Racing, was op de vrijdag voor de wedstrijddag al neergestreken op het TT-circuit van Assen. Na de vorige race, die Jasper na een uitstekende kwalificatie als 5e afsloot, was de Honda door de monteurs onder handen genomen en aan de hand van de ervaringen van Jasper werden er enkele wijzigingen aangebracht. De vrijdagtraining leverde veel informatie op en de veranderingen aan de motor leken zich uit te betalen op de wedstrijddag. Voor de aanvang van de 1e kwalificatietraining staken er steeds hoofden buiten de pitboxen. Zou het regenen of bleef het droog? Wat wordt de bandenkeuze? Toen het licht op groen sprong voor de 1e kwalificatie ging Jasper direct de baan op om, zeker gezien het wisselende weerbeeld, zo snel mogelijk een tijd neer te zetten. Echter, al in de eerste ronde kwamen er regendruppels op het helmvizier van de coureurs, waarvan er velen weer de pitsstraat opzochten om de juiste bandenkeuze met hun team te bespreken. Jasper bleef, ondanks de lichte regen, doorgaan en dat bleek een juiste keuze. De baan droogde op en hij kwam in het juiste ritme en wist steeds als snelste over start en finish te komen, wat uiteindelijk resulteerde in de voorlopige polepositie en hij daarmee andermaal zijn niet geringe racetalent etaleerde.“De Honda voelt uitstekend aan,” was zijn commentaar na de kwalificatie, ”en ik ben nog niet eens tot het uiterste gegaan. Dat belooft wat voor de 2e kwalificatietraining!” Die verliep na de euforie van de 1e kwalificatie zeer teleurstellend. Al in de eerste ronde ging Jasper in de Ramshoek hard onderuit. “Ik moest uitwijken voor een plots opdoemende langzamere coureur en geraakte van de baan, “aldus een behoorlijk balende Jasper.

Hoewel de monteurs na een eerste blik op de zwaar beschadigde Honda deze nog wel raceklaar dachten te krijgen, betekende het bericht uit het medisch centrum op het TT-circuit einde raceweekend. Na het eerste medische onderzoek ter plaatse werd Jasper doorgestuurd naar het Wilhelmina ziekenhuis in Assen om foto’s van de sleutelbeenbreuk te maken. In de loop van de week zal bekeken worden of Jasper hieraan een operatie moet ondergaan.
In ieder geval is hij al weer bezig met de volgende wedstrijd op 11 juni aanstaande, wederom op het TT-Circuit van Assen.

“Ik ga er voor om dan weer aan de start te verschijnen,” blikt hij alvast vastberaden vooruit, “alleen jammer van vandaag. Ik baal er van, omdat de Honda perfect liep en er vandaag misschien wel een podiumplaats had ingezeten.”