Den Besten beëindigt carrière als actief wegrace coureur

548
joey-den-besten
Joey den Besten | foto© Henk Teerink

Joey den Besten heeft besloten zijn carrière als actief wegracecoureur per direct te beëindigen. De 2017 IRRC Supersport kampioen maakte dit nieuws zondagmiddag bekend via een uitgebracht persbericht.

19 jaar geleden maakte Joey den Besten de eerste meters op een zelfbouw minibike. Dat was tijdens een braderie in Voorst. Daar reed Den Besten als jongste deelnemer. Knietjes tegen de tank en plat erop. Als poedelprijs won Den Besten 25 gulden. Sindsdien gegrepen door het motorsport virus. Na de minibikes volgde de juniorcup 125cc klasse. Waar in 2008 den Besten zich kampioen mocht noemen. Een overstap naar het ONK Supersport was een logische stap, echter ging dat niet zonder slag of stoot. In 2014 werd de switch gemaakt naar de stratencircuits in het IRRC Supersport kampioenschap. Een goede keuze bleek later wel wanneer Den Besten in zijn debuut jaar kampioen werd. Den Besten ontwikkelde zich verder als een echte road racer en behaalde ook in 2017 het IRRC Supersport kampioenschap.2018 zou een seizoen worden voor Den Besten met een nieuwe uitdaging in de IRRC Superbike klasse. Abrupt ontstond er een breuk tussen het Performance Racing Team en den Besten. Momenteel heeft de coureur te kennen gegeven zijn carrière definitief te beëindigen.

Joey den Besten: ‘’ Ik heb geweldige jaren gehad en heb fantastische dingen mogen meemaken. Ook heb ik de minder leuke kant van de sport meegemaakt. De jaren in het IRRC kampioenschap zijn toch wel een hoogte punt uit mijn carrière. Wat heb ik daar toch van genoten! Ondanks er een optie was om 2019 terug te komen heb ik besloten deze niet aan te nemen. Als coureur wil ik groeien en doorstromen, maar daarvoor waren de juiste middelen niet aanwezig. Na het behalen van 2 titels in de IRRC supersport is het nu tijd voor mij om te stoppen als actief coureur. Ik zal me meer gaan richten op de maatschappelijke carrière. ’’Wil je er dan helemaal mee stoppen? ‘’Nee, ik zal het moeilijk helemaal los kunnen laten. Ik zou het leuk vinden om de jeugd te begeleiden of als voorrij instructeur bezig te blijven. Zo kan ik mijn kennis overbrengen en anderen naar een hoger niveau brengen op rij technisch, mentaal of fysiek vlak.“Ik wil al mijn sponsoren, relaties, fans, vrienden en kennissen bedanken die mij in de loop van mijn carrière hebben geholpen om deze mooie sport te mogen beoefenen. Ik ben iedereen dan ook zeer dankbaar dat ik dit heb mogen meemaken. Uitzonderlijke dank gaat uit naar mijn manager Kees van Steenis.’’


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App