Damian Boessenkool was vorig weekend één van de Nederlanders die aan de start verscheen tijdens het EK Mini Road Racing in Italië. Niet zonder succes want de coureur uit Staphorst wist er een keurige derde plaats te scoren in de standaard Honda NSF100 klasse.

Er stonden op het Autodromo di Francicaorta in Franciacorta, Italië in totaal drie races op het programma. Voordat het zover was stond er op vrijdag een kwalificatie op het programma, tijdens deze kwalificatiesessie wist Damian Boessenkool de vierde rondetijd op de klok te zetten.

Op zaterdag werden er twee races verreden en wist de coureur uit Staphorst in de eerste wedstrijd een zeer verdienstelijke tweede plaats te scoren. Later op de dag tijdens de tweede race begon het allemaal iets minder voortvarend. Een slechte start zorgde ervoor dat Boessenkool aan een inhaalrace moest beginnen, iets dat hij vervolgens dan ook met verve deed door alsnog als vijfde de finish te passeren.

Op zondag tijdens de derde en afsluitende wedstrijd werd het opnieuw een spannende aangelegenheid. De Staphorster reed er zijn snelste rondetijden van het weekend en wist hij opnieuw veel progressie te boeken. Na opnieuw een uitstekende prestatie in deze laatste race bleek de Staphorster als derde te zijn geëindigd in de titelstrijd, een prestatie van formaat voor de coureur die normaalgesproken in het door Arie en Carla Molenaar georganiseerde NSF100 Championship.

Aankomend weekend komt Boessenkool weer in actie op Nederlandse bodem als in Assen de Gamma Racing Days op het programma staat.