Nieuwe motor brengt Nick Vlaar dichter bij de top vijf!

3 juni werden de derde OWCup races gereden op het TT circuit van Assen. Voorafgaand aan de racedag werden er ook twee dagen getest met de nieuwe Yamaha YZF R6 racemotor.

1 en 2 juni – CRT vrije trainingen
Op donderdag werden er door coureur Nick Vlaar vier sessies gereden op de nieuwe Yamaha YZF R6 om deze in te rijden en te testen. Mede vanwege de nieuwe goede vering was Nick direct snel op de nieuwe motor waardoor hij op de eerste dag al een tijd van 1:46.2 op de klokken zette.

De volgende dag stond in het teken van wennen aan de nieuwe motor en voorbereiden op de racedag. Er werd gewerkt aan het afstellen van de vering en Nick begon zich comfortabel te voelen op de nieuwe motor. Dit was ook sterk af te lezen aan de rondetijden aangezien hij zijn persoonlijk record wist te verbeteren met een rondetijd van 1:45.4!

Helaas maakte Nick nog wel een kleine schuiver in de eerste bocht van het circuit, maar de schade viel mee en Nick ging met volle snelheid verder met trainen. In de tussentijd was ook Eric Ott bezig met het testen van de nieuwe motor en ondervond ook dat de nieuwe vering erg sterk was.

3 juni – OWCup races
De racedag op zaterdag beloofde qua weer een wisselvallige dag te worden maar gelukkig bleef het voor het grootste gedeelte droog. Nick hielt rekening met het feit dat het kon gaan regenen en probeerde gelijk in de eerste kwalificatiesessie een goede tijd te zetten. Helaas kon Nick gedurende de kwalificatie sessies moeilijk in zijn ritme komen. Met een tijd van 1:46.5 kwam hij niet verder dan een 12de startpositie.

Voor SuperCup 1000 coureur Rob Juwett gingen de kwalificaties ook moeizaam. Na een goede start in de eerste kwalificatiesessie waren na vier ronden zijn banden aardig versleten waardoor hij geen snelle tijd meer kon zetten. In de tweede kwalificatie had hij veel last van drukte op de baan maar het lukte hem toch om nog één rondje vrij te rijden waarin hij zijn snelste tijd zette, met een tijd van 1:46.9 wist hij zich als 18de te kwalificeren.

ott

Racingteam Edwin ott motoren | foto© Erik de Ruijter

SuperCup 600
Nick had veel vertrouwen voorafgaand aan de race maar doordat hij iets te enthousiast was tijdens de start reed hij iets te vroeg weg voordat de lichten uit gingen. Helaas kreeg Nick hierdoor een tijdstraf van 20 seconden maar gelukkig liet hij zich niet kennen en reed hij een geweldige race! Na de eerste paar bochten lag Nick al op de zesde positie en had hij de aansluiting met de kopgroep. Hij kon een aantal ronden goed volgen maar moest zich toch een stukje laten zakken waarna Joris Lentfert hem inhaalde. Echter was dit niet van lange duur omdat Joris vlak voor Nick onderuit ging in de eerste bocht. Nick hielt vervolgens gedurende race zijn zesde positie vast waarbij hij wederom rondetijden in de 1:45 liet zien. Hij kwam als zesde over de eindstreep maar door de tijdstraf van 20 seconde staat hij als 18de in de uitslag. Alsnog een geweldige prestatie!

SuperCup 1000
Rob Juwett begon de race met een slechte start, voor zijn gevoel werkte de ‘Launch Control’ van zijn motor niet naar behoren en steigerde deze hevig. Hierdoor verloor Rob veel posities maar gedurende de race kon hij nog veel plekken terug winnen. Alsnog kon Rob niet in het snelle ritme van zijn kwalificaties komen, de motor voelde een stuk onrustiger aan, wat te danken kan zijn aan de frustraties vanwege zijn slechte start. Uiteindelijk kwam Rob als achttiende over de finish maar hij had zeker op meer gehoopt.

De volgende races op 11 juni
De volgende race voor Racingteam Edwin Ott motoren is tijdens het weekend van 10 en 11 juni in het Duitste Oschersleben. Daarbij zal alleen SuperCup 600 coureur Nick Vlaar in actie komen.

 

Handige links OW Cup 03 – TT Circuit Assen:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag