Deroue wint tweede race in Portimão en is de nieuwe leider in het WK

174
scott-deroue
Scott Deroue - Portimão zondag | foto© GeeBee images

Scott Deroue heeft uitstekende zaken gedaan tijdens de tweede WorldSSP300 race in Portimão. De MTM Kawasaki MotoPort coureur behaalde zijn eerste overwinning van het seizoen en is daardoor de nieuwe leider in het wereldkampioenschap.

Scott Deroue liet een ijzersterke indruk achter tijdens de trainingen in Portimão. Nadat hij vrijdag de tijdlijsten constant aanvoerde, was Deroue zaterdag keurige tweede in de Superpole. Dit leverde de MTM Kawasaki MotoPort coureur een uitstekende uitgangspositie op voor de twee races. In de eerste race had Deroue geen geluk. Door een crash ontstond er een breuk tussen de voorste twee rijders en een grote groep daarachter. Omdat er matig werd samengewerkt, kreeg Deroue niet de kans om het gat te dichten. Na zes van de tien ronden kwam er ook nog eens een rode vlag en werd de 24-jarige coureur na een fotofinish net niet als derde, maar als vierde in de uitslag opgenomen.

Zondagmiddag kreeg Deroue de kans om revanche te nemen tijdens de tweede race in Portugal en dat hij uitstekend. De Kawasaki-coureur had een goede start, maar had het daarna even lastig. Deroue wist zich te herpakken en naar Ana Carrasco te rijden, die een klein gaatje had geslagen. Later in de race sloten er meer rijders aan, waardoor er een grote kopgroep ging strijden om de overwinning. Deroue was veel vooraan in de groep te vinden en zette aan in de laatste ronde aan. Deroue ging als leider de laatste ronde in. In deze slotronde kwam er een rode vlag vanwege een crash kort achter Deroue in de voorste groep. Deroue werd tot winnaar uitgeroepen en scoorde zo zijn eerste zege in 2020.

Scott Deroue: “Wat een race! Ik had het in het begin niet makkelijk. Ik moest mij even herpakken, maar kon daarna het gat naar Ana dichtrijden. De groep sloot later weer aan. In de laatste ronde ging ik pushen voor de overwinning en reed aan de leiding toen de rode vlag kwam. Ik ben super blij met deze overwinning. Ik wil mijn team bedanken, wat ze werken super hard. Ook Kawasaki en al mijn sponsoren. We staan eerste in het kampioenschap; top!”

Door deze overwinning heeft Deroue tevens de leiding in het wereldkampioenschap overgenomen. Hij heeft nu een voorsprong van tien punten op de nummer twee. De volgende ronde van het WorldSSP300 kampioenschap is in het weekend van 28 t/m 30 augustus op Motorland Aragon. Er wordt dan twee weken achter elkaar gereden op het Spaanse circuit, wat betekent dat er in Aragon in totaal vier zullen plaatsvinden.

Handige links Motul Portuguese Round 2020:

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar [email protected] kan ook.