Zondagmorgen in de warm-up van de World Supersport 300 op het Zuid-Portugese Portimão was Dion Otten sneller dan een dag eerder. Er zat duidelijk progressie in. Met een tijd van 1.57.772 eindigde hij op P17, een positie die op de grid prima was geweest.

Maar helaas, door een moeizame Superpole gisteren, moest Dion de race beginnen vanaf P32. Dan is het lastig om bij de eerste vijftien te finishen en zo punten te vergaren. Maar Dion deed wat hij gisteren beloofde. Alles uit de kast en er boven op! Vanaf rij elf ging hij agressief van start en wist binnen anderhalve ronde op te rukken naar P21, bijzonder indrukwekkend. Zijn rondetijd dook verder naar beneden, met een 1.56.751 reed hij zijn snelste ronde van dit weekend, en dat in de wedstrijd! Zelfs ruim sneller dan zijn prima tijd tijdens de test op Portimão twee weken geleden.

Uiteraard vergt dit veel van de banden en gedurende de wedstrijd verloor Dion grip aan de achterzijde van zijn Kawasaki Ninja 400. Ook was de groep waar hij in reed teveel met elkaar aan het duelleren, dat kost onnodig tijd. Samenwerken om het gat naar de groep ervoor dicht te rijden was beter geweest.

Op de finish zaten de posities zeventien tot en met vijfentwintig binnen één seconde. Dion kwam als zeventiende over de streep, het maximaal haalbare vandaag. Hij heeft écht een zeer sterke race gereden, eruit gehaald wat er in zat. In dit competitieve veld van P32 opstomen naar P17, is ongelofelijk. Als hij de tijden van vandaag gisteren in de kwalificatie had kunnen rijden, hadden we een compleet andere wedstrijd gehad. Helaas mocht dat niet zo zijn, Dion’s sterke inhaalrace van vandaag werd nét niet beloond met punten.

Over drie weken is de volgende World Supersport 300 wedstrijd. In Frankrijk, op het circuit van Magny Cours bij Nevers. Stay tuned!

 

Handige links Acerbis Portuguese Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App