Dominante zeges voor Scott Deroue tijdens de Gamma Racing Day

40
scott-deroue
Scott Deroue (95) | foto© Harm de Boer

Scott Deroue heeft tijdens de Gamma Racing Day beide IDM Supersport 300 wedstrijden op zijn naam geschreven. In de eerste race op een opdrogende baan sloeg de MTM Kawasaki rijder in de slotfase toe. In de tweede race reed Deroue van start tot finish aan de leiding en won hij met vijftien seconden voorsprong.

Scott Deroue kwam afgelopen weekend met het MTM Kawasaki team in actie tijdens de Gamma Racing Day. Tijdens de eerste trainingsdag ging het uitstekend voor de 23-jarige coureur. Deroue reed met een gastoptreden in de IDM Supersport 300 klasse en was het snelste in zowel de vrije training als in de eerste kwalificatie. In de kwalificatie was Deroue maar liefst acht tienden sneller dan de tweede coureur. Omdat de baan nat was tijdens de tweede kwalificatie, bleef de poletijd van Deroue staan. Ook op een natte baan wist Deroue een goed gevoel op te bouwen.

Zondagmorgen zaten de tribunes al mooi vol toen de eerste wedstrijd van start ging. De baan was al flink aan het opdrogen van regen die er eerder in de ochtend was gevallen, maar de rijders gingen wel allemaal van start op regenbanden. Het was dus belangrijk om in de beginfase niet teveel van de banden te eisen. Deroue bouwde zijn wedstrijd goed op. In de beginfase reed de Kawasaki-coureur in de grote kopgroep, maar met nog vijf ronden te gaan sloeg hij toe. Deroue kwam naar de leiding en stond deze ook niet meer af.

In de tweede race was de baan volledig droog. Deroue pakte na de start direct de leiding en begon ook gelijk afstand te nemen van zijn achtervolgers. Deroue reed ronde na ronde verder weg en na twaalf ronden kwam hij met een voorsprong van vijftien seconden opnieuw als eerste over de finish. Een mooie dubbele overwinning tijdens de Gamma Racing Day! Komende week reist Deroue af naar Portimão om daar te gaan testen in de voorbereiding op de komende WK-wedstrijd.

Scott Deroue: ‘We hadden tijdens de trainingen gelijk een goede snelheid en ik was eigenlijk wel verbaasd over mijn tijd in de eerste kwalificatie. In de eerste race was de baan zo goed als droog, maar niemand durfde het aan op slicks. Ik bleef daarom ook op regenbanden staan, maar ik wist dat ik daarom in het begin even de kat uit de boom moest kijken. Met nog vijf ronden te gaan ging ik pushen en haalde ik er het maximale eruit. In de tweede race reed ik van start tot finish aan de leiding. Ik reed constant, er zaten alleen twee mindere ronden tussen en die moeten eruit. Als we deze snelheid kunnen meenemen naar Portimão, heb ik er vertrouwen in dat we daar kunnen scoren!’

 

Handige links GAMMA Racing Day 2019 – motorsportprogramma:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App