Druijff Racing Kawasaki maakt testmeters in wisselvallige omstandigheden op Assen

64
nigel-walraven
Nigel Walraven | foto© Damon Teerink - Racing Passion Photography

Druijff Racing Kawasaki heeft zijn eerste meters weer gemaakt op een racecircuit. Na een lange pauze vanwege de corona-uitbraak kwam het Kawasaki team 6 en 7 juni in actie op het TT Circuit Assen. Nigel Walraven, Vasco van der Valk en Alexander Klaassen konden trainingsmeters maken in wisselende weersomstandigheden.

Na de test begin maart in Spanje, duurde het lang voordat het Druijff Racing Kawasaki team de motoren weer kon starten op een racecircuit. Afgelopen weekend (6 en 7 juni) was het zover tijdens circuitdagen van CRT Holland op het TT Circuit Assen. Gedurende de twee testdagen konden Alexander Klaassen, Vasco van der Valk en Nigel Walraven sessies afwerken in constant wisselende omstandigheden. Zo werd er gereden op een droge, natte als halfnatte baan.

Voor Nigel liep de test erg goed. De ONK SuperCup 1000 kampioen van 2017 en 2018 had het gelijk goed naar zijn zin op de Kawasaki ZX-10R en klokte rappe rondetijden. Vasco kon verder gaan waa hij tijdens de test in Spanje mee was begonnen; de Superbike steeds beter onder de knie krijgen. Vasco maakt dit jaar de overstap van de 600cc naar de 1000cc klasse. De jonge coureur uit Amersfoort maakte tevens zijn eerste meters in de regen op de Kawasaki ZX-10R. Al met al weer een zeer leerzame test voor Vasco. Alexander is al een bekende in de ONK SuperCup 1000 categorie, maar niet op een Kawasaki. Het was in het begin even wennen, maar gedurende de trainingen wist Alexander een steeds beter ritme op te bouwen.

Nigel Walraven: “De twee trainingsdagen waren heel positief. Op het droge konden we direct een goed tempo neerzetten en sloten we als snelste af. Daarnaast hebben we in de regen met de setup een mooie stap kunnen zetten en persoonlijk is het gevoel in alle omstandigheden goed. Super tevreden om eindelijk weer op de motor te zitten en gelijk weer op tempo te zijn!”

Alexander Klaassen: “Het ging de afgelopen dagen niet vanzelf. Ik ben nog aan het wennen op deze motor en met het wisselvallige weer wordt het er dan niet makkelijker op. Maar uiteindelijk heb ik het ritme kunnen verbeteren en een goed gevoel overgehouden aan de trainingsdagen. Daar kunnen we tijdens de volgende training mee verder.”

Vasco van der Valk: “Voor mij was het tijdens de eerste dag weer even wennen aan de duizend, maar de progressie kwam al in de middag. Op zondag ook kennis kunnen maken met het rijden in de regen op deze motor, wat gedurende de dag steeds beter ging. De laatste sessie was gelukkig nog droog, waardoor ik mij nog flink kon verbeteren!”

Teammanager Erwin Druijff: “We hebben een positieve eerste test gehad op het TT Circuit Assen. Het was goed om eindelijk weer met het team te kunnen rijden. Door de wisselende weersomstandigheden hebben we zowel in het droog als het in de regen kunnen testen en dat ging beide heel goed. Nigel was in beide omstandigheden de snelste, Vasco liet een mooie progressie zien in alle omstandigheden. Alexander moest toch wel wennen na de lange stop, maar het gevoel is goed en dat is het belangrijkste. Het is duidelijk dat we een fiets hebben waarmee kunnen winnen, dus hopelijk krijgen we snel wat wedstrijden.”

Zaterdag 20 juni staat de volgende trainingsdag voor Druijff Racing Kawasaki gepland op het TT Circuit Assen.Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App