Dubbele IDM-zege voor Nutec – RT Motorsports by SKM – Kawasaki op Assen

199
walid-khan
Walid Khan (26) en Colin Velthuizen (64) | foto© Ad van de Graaf

De eerste van twee IDM Supersport 300-raceweekeinden op Assen is een zeer speciale geworden voor Nutec – RT Motorsports by SKM – Kawasaki. Colin Velthuizen won Race 1 en Walid Khan Race 2. Beide wedstrijden vonden plaats tijdens de Gamma Racing Days, een gratis toegankelijk evenement en daardoor waren de (hoofd)tribunes zeer vol.

In Race 1 eindigde Colin op P3, maar met twee wildcardrijders voor zich werd hij de IDM-winnaar. Walid eindigde de eerste race op P4, maar werd – ook vanwege de wildcardrijders voor hem – gepromoveerd naar P2. Met Marvin Siebdrath (P8) en Troy Beinlich (P10) ook in de top-10 was het een geweldig resultaat voor team Nutec – RT Motorsports by SKM – Kawasaki.

In Race 2 vocht Walid als een leeuw in een grote groep waarin hij met een paar prachtige inhaalacties zijn talent nogmaals toonde. Hij won zo het gevecht voor P2, opnieuw achter een wildcardcoureur, en dat betekende de zege én 25 punten in slechts zijn tweede IDM-raceweekeinde van 2019. Colin eindigde op P6, maar een paar seconden achter zijn teamgenoot Walid. Helaas moesten Marvin en Troy opgeven vanwege technisch probleem.

Rob Vennegoor: ‘Wat een weekend, ik heb er gewoon geen woorden voor. Vooral de één-twee uit Race 1 was erg speciaal voor ons. Het is zonde dat Marvin en Troy uitvielen in Race 2, maar ik weet zeker dat ze sterk zullen terugkomen. Daarom kunnen we niet wachten op het volgende raceweekeinde, want dat vindt wederom plaats op Assen van 6 tot en met 8 september. We zullen alles op alles zetten om het volgende maand nog beter dan afgelopen weekeinde te doen!’

In het kampioenschap staat Colin nu derde, met nog vier races te gaan.