Kiyano Veijer heeft afgelopen weekend een dubbele overwinning weten te behalen tijdens de tweede Junior A wedstrijden van het seizoen in Stadskanaal. De jonge coureur uit Staphorst, die ook de eerste twee races van het seizoen op zijn naam wist te schrijven, behoudt hiermee zijn ongeslagen status in 2017.

Kiyano Veijer is de tweede en jongste rijder van het VRN Racing team en komt dit jaar uit in het junior A oud kampioenschap bij Rap-Holland. Afgelopen zaterdag was het Stadskanaal waar de tweede racedag van het seizoen verreden werd.

De weersvoorspellingen beloofden vooraf niet veel goeds, de dag werd dan ook gestart op een natte baan. De pas 8 jarige coureur uit Staphorst begon deze natte training dan ook voorzichtig en nam geen onnodige risico’s, met als resultaat een tweede plaats.

Een sterk zonnetje in Stadskanaal zorgde ervoor dat er tijdens de eerste kwalificatie een smal droog spoor aanwezig was. Veijer besloot echter om op regenbanden te beginnen aan deze sessie, dit om er zeker van te zijn voldoende grip te hebben. Na een solide eerste kwalificatie bleek Veijer ook hier de tweede tijd op de klok gezet te hebben.

Na het doorvoeren van een aantal wijzigingen aan de Dm minimoto en nog een keer de belangrijkste punten doorgenomen te hebben was de Staphorster klaar voor de tweede en afsluitende kwalificatie training.

De VRN Racing Team coureur was er dan ook op gebrand om een goede startplek te scoren, mede omdat inhalen op dit circuit tijdens de wedstrijd slechts op een paar plaatsen mogelijk is. Veijer gaf zijn CS Racing engine vervolgens flink de sporen en wist hiermee uiteindelijk de eerste startplek voor zich op te eisen – met maar liefst een voorsprong van 0,3 seconden op de tweede tijd.

Wedstrijden
De start van de eerste race was perfect, Veijer mocht vanaf pole vertrekken en dook als leider de eerste bocht om vervolgens direct een gaatje te slaan. Gedurende de race wist hij zijn voorsprong tot maar liefst 7 seconden uit te bouwen en als winnaar de zwart wit geblokte vlag te passeren.

De tweede race was een kopie van de eerste race, ook in deze race wist de jongste Veijer wederom de winst voor zich op te eisen.

Met al een eerdere dubbele overwinning tijdens de openingswedstrijddag van het seizoen in Assen gaat Veijer aan de leiding in de tussenstand van het kampioenschap.

De eerstvolgende wedstrijd wordt verreden op zaterdag 27 mei, plaats van handeling is dan het technische circuit Karba in Heino.

Met dank aan: GIMOTO, LS2 HELMETS, GK CUSTOM PAINTING, CS RACING ENGINE, VEIJER INDUSTRIELE HOUTBEWERKING, VEIJER TRAPPEN