Dubbele Sidecar Trophy zege voor Drugsadvies Sidecarshop Racing in Most

406
drugsadvies-sidecarshop-racing
Drugsadvies Sidecarshop Racing | foto© Damon Teerink - Racing Passion Photography

Kees Endeveld en Hendrik Crome hebben beide wedstrijden in de 600cc klasse van Int. Sidecar Trophy in Most op hun naam geschreven. Drugsadvies SidecarShop Racing stond op het Tsjechische circuit aan de start met een gastoptreden. Het team hield een zeer goed gevoel over aan deze trainingswedstrijd ter voorbereiding op het WK-seizoen.

In het weekend van 11 & 12 juli werden de eerste kampioenschapspunten verdeeld in de Int. Sidecar Trophy. Dit gebeurde op het circuit van Most. Drugsadvies Sidecarshop Racing reisde met een goed gevoel af naar het Tsjechische circuit na de goede trainingsdagen op Assen en de Nürburgring. Het team stond aan de start met een gastoptreden in dit kampioenschap en in totaal waren er drie spannen van WK-niveau aanwezig. Kees Endeveld en Hendrik Crome stonden na de eerste kwalificatie bovenaan op de tijdlijst. Tijdens de tweede kwalificatie zakte de Nederlands-Duitse combinatie naar de tweede plaats, toen Mike Roscher en Anna Burkard met hun 1000cc zijspan de snelste tijd noteerden.

Na de twee kwalificaties stond zaterdag aan het einde van de middag een sprintrace op het programma over zeven ronden. Endeveld en Crome, die steeds beter op elkaar ingespeeld raken, reden een keurige race en finishten met hun LCR Yamaha span op vier seconden van Roscher en Burkard in tweede positie. Aangezien Roscher en Burkard met een 1000cc zijspan aan de start verschenen, werd Drugsadvies Sidecarshop Racing tot winnaar uitgeroepen van de 600cc wedstrijd.

De tweede race van zondagmorgen ging over tien ronden. Endeveld en Crome wisten hun rondetijd van de eerste race met maar liefst twee seconden te verbeteren. Deze keer konden zij dan ook Roscher en Burkard goed volgen. In de laatste vier ronden kreeg Endeveld last van een slapende voet, de voet waarmee hij moet remmen. Endeveld moest daardoor zijn tempo wat laten zakken, maar de combinatie had genoeg speling op Michael Grabmuller en Sebastien Lavorel om de leidende positie in de 600cc klasse tot aan de finish vast te houden.

Kees Endeveld [Drugsadvies Sidecarshop Racing]: “Ik ben enorm tevreden over hoe het weekend is verlopen. We hebben enorme stappen gemaakt en goede rondetijden gereden. Vorig jaar waren we redelijk gelijk aan Grabmuller en die konden we nu goed voorblijven. We gaan voor de volgende race wel zorgen voor een andere stroomlijn, zodat ik beter in het span pas en ik geen slapende voet meer krijg. Hendrik heeft het super gedaan en ik heb in de races helemaal niet meer aan hem gedacht. Ik kijk met een positief gevoel uit naar de rest van het seizoen!”

De volgende race die op de kalender staat voor Drugsadvies Sidecarshop Racing is tijdens het Duitse IDM kampioenschap op het TT Circuit Assen. Dit evenement vindt plaats van 14 t/m 16 augustus en wordt gezien als de laatste test ter voorbereiding op het WK-seizoen.

 Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App