Dubbele winst Bennie Streuer in IDM

293
team-streuer
Team Streuer | foto© Tiny Kolsters

Met twee afgetekende overwinningen heeft Bennie Streuer (Grolloo) met bakkenist Gerard Daalhuizen (Kockengen) laten zien dat ze momenteel de snelste zijspancombinatie hebben in het IDM/ONK, het gecombineerde Duitse en Nederlandse wegrace kampioenschap.

Zaterdagmiddag greep het duo met hun 1000cc Kawasaki de eerste plaats met een voorsprong van twaalf seconden op de Duitsers Kretzer en Bosch. Zondagmiddag hadden Streuer en Daalhuizen een voorsprong van zeven seconden op Sattler en Neubert.Tijdens de kwalificatie, zaterdagochtend, was het Nederlandse duo nog niet de snelste, het tweetal moest genoegen nemen met de derde startplaats. Maar in de eerste van de twee races, wist stuurman Streuer de zaken snel recht te zetten. Al bij de start was de coureur uit Grolloo als eerste weg en in de eerste bocht was de combinatie Streuer/Daalhuizen al leider. Vanaf die eerste ronde hield Streuer het tempo hoog, verzaakte niet en bouwde de voorsprong gestaag uit. Aan de finish bedroeg het gat met de tweede combinatie, Kretzer/Bosch, maar liefst twaalf seconden.

Bij de start van race twee op zondag was de Kawasaki-coureur iets minder snel weg dan zaterdag. Als vierde ging hij de eerste bocht uit, maar Streuer/Daalhuizen hadden na één ronde de derde plaats al in handen. Dat duurde twee ronden en toen schoven ze op naar plek twee en in de zevende ronde wist hij de lijstaanvoerder van dat moment, Sattler/Neubert, vrij gemakkelijk te passeren en de eerste plaats te grijpen. Doorlopend draaide Streuer snellere rondetijden dan zijn concurrenten en dat vertaalde zich in een steeds groter worden de voorsprong. Die bedroeg zeven seconden toen hij over de finish ging.

“Ik ben bewust  snel blijven rijden. Dat is ook een goede training. Ik wist trouwens zaterdag in de eerste race al dat ik qua snelheid nog wat over had en dat heb ik zondag volledig benut. Het gevoel is goed, de machine is gewoon betrouwbaar.”

De zege op zondagmiddag betekende de vijfde overwinning van Streuer in dit seizoen in het IDM. Maar dat hij zijn verleden jaar veroverde titel gaat prolongeren, ligt niet voor de hand. “Over twee weken is de volgende IDM-race in Assen, maar ik rij dan de WK-wedstrijd in Rijeka.”

Eind september is de laatste IDM-wedstrijd op het circuit van Hockenheim. Dan wordt ook duidelijk hoe het zit met de technische staat van de concurrenten in het IDM. “Alle motoren zijn vandaag goed gecontroleerd en verzegeld. In Hockenheim worden alle motoren tot op het laatste schroefje los gehaald en dan weten we hoe de concurrentie er voor staat”, zegt Streuer.

Vooralsnog hebben Streuer en Daalhuizen 30 punten voorsprong op naaste belagers Sattler/Neubert.

De vriendin van Bennie Streuer, Ilse de Haas, reed met haar passagier Ferry Segers naar de dertiende plaats op de Lausitzring.

 

Handige links IDM Lausitzring:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag