Ducati Corse baas Gigi Dall’Igna: ‘Ja of nee van Dovizioso in Mugello’

203
dovi
Andrea Dovizioso | foto© Ducati Corse

Ducati Corse baas Gigi Dall’Igna zegt dat Ducati er veel aan gelegen is om het contract met Andrea Dovizioso te verlengen. Ondanks dat de onderhandelingen stroef verlopen heeft Ducati Dovizioso wel een ultimatum gesteld, tijdens de Italiaanse Grand Prix in Mugello wil men een ja of een nee.

Er is Ducati veel aan gelegen dat Andrea Dovizioso zijn aan het einde van het huidige seizoen aflopende contract bij het Ducati Team gaat verlengen. De besprekingen met de vice- MotoGP wereldkampioen van 2017 en de huidige nummer 4 uit de tussenstand van het kampioenschap verlopen echter tot op heden erg stroef.Volgens de laatste geruchten zouden beide partijen er financieel nog niet uit zijn – Dovizioso zou een jaarsalaris van € 6 miljoen vragen terwijl Ducati niet verder wil gaan dat € 5miljoen. Natuurlijk kan niemand achter de kaarten kijken en zal het heus niet alleen afhangen van alleen het geboden en gevraagde jaarsalaris.

“Ik denk dat we dit probleem zo snel mogelijk moeten oplossen. We onderhandelen met Andrea, maar het is vooralsnog geen gemakkelijke onderhandeling, Ik denk dat hij ons ja of nee zal zeggen tijdens de Grand Prix in Mugello (01-03 juni), iets dat we als Ducati ook als ultimatum hebben gesteld,” liet Gigi Dall’Igna afgelopen weekend weten tijdens zijn bezoek aan de Italiaanse World Superbike ronde in Imola.

Na deze vraag kon een vraag over de toekomst van Jorge Lorenzo natuurlijk niet uitblijven, helemaal omdat de laatste dagen in Italië de kranten vol staan van een eventuele terugkeer van Andrea Iannone naar Ducati.

“Op dit moment hebben we één prioriteit, en dat is het verlengen van het contract met Dovi. Wat Lorenzo betreft, ik ben niet gelukkig. Hetzelfde geldt voor Jorge maar ook voor alle ducatisti. Lorenzo is vaak in staat geweest om met de besten mee te strijden, bijvoorbeeld in Maleisië en Jerez. We zijn vanzelfsprekend niet blij met de resultaten dit seizoen, maar ik ben wel blij met hoe snel hij soms kan zijn op de Ducati. Van Honda naar Ducati gaan en vice versa is makkelijker dan dezelfde overstap te maken van een Yamaha. Ik zeg dit omdat de eigenschappen van de motoren totaal verschillend zijn, en dit geldt voor de rijstijl en nog veel meer andere zaken.”

De vraag blijft over een eventuele terugkeer van Iannone naar Ducati blijft vooralsnog nog onbeantwoord, kun je daar als iets meer over vertellen.

“Nogmaals, op dit moment hebben we één prioriteit, en dat is het verlengen van het contract met Andrea.”