Woensdagmiddag vond in het mediacentrum van het TT Circuit Assen de persconferentie plaats voorafgaand aan de 87e Dutch TT. TT bestuursvoorzitter Arjan Bos en TT Circuit directeur Peter Oosterbaan praatten de media bij over het belangrijkste en grootste evenement van het jaar op het Drentse circuit.

Als eerste kwam TT voorzitter Arjan Bos woensdagmiddag aan het woord. Bos haakte tijdens zijn toespraak in op het feit dat de 87e editie van de Dutch TT dit keer op dezelfde dag wordt verreden als de Formule 1-race in Azerbeidzjan. Het tijdschema zal hierdoor op zondag enigszins aangepast worden, zo wordt de MotoGP race eerder op de dag en voorafgaand aan de Moto2 race verreden. Veel invloed zal het echter niet hebben op het aantal toeschouwers, de voorzitter verwacht zelfs een ‘volle bak’.

“Als ik zie hoe goed de voorverkoop is gegaan. Vorig jaar waren we uitverkocht en dit jaar gaat het zelfs nog een stuk sneller, dus we zijn als bestuur heel positief gestemd. Ik reken gewoon weer op full house”.

Nog een belangrijk feit in de speech van de voorzitter was dat de nieuwe Haarbocht tribune inmiddels klaar en opgeleverd is. De nieuwe tribune, met een prachtig uitzicht over start-finish en nagenoeg het hele noordelijke gedeelte van het circuit, biedt plaats aan bijna 10.000 bezoekers en was al uitverkocht voordat er eerder dit jaar met de bouw werd begonnen.

Ook is de eerste helft van de aanleg van een nieuw glasvezelnetwerk opgeleverd waardoor de toeschouwers dit jaar voor het eerst bij de horeca verkooppunten contactloos kunnen betalen.

Link: Volledige speech Arjan Bos

Ook TT Circuit directeur Peter Oosterbaan bracht in zijn speech alleen maar goed nieuws, zo waren alle 53.000 zitplaatsen dit seizoen al weer eerder verkocht danvorig jaar, opnieuw een record. Werd er met behulp van Red Bull MotoGP Rookies Cup coureurs Walid Soppe en Victor Steeman een volledige nieuwe TT Circuit Assen app geopend met o.a. nog meer en betere webcams en kon de directeur melden dat de social mediakanalen van het TT Circuit Assen een enorme groei door hebben gemaakt. Zo was afgelopen seizoen de Dutch TT een week lang ‘trending topic’ op twitter.

Link: Volledige speech Peter Oosterbaan

Special guest
Dankzij bemiddeling van voormalig Grand Prix coureur Jasper Iwema was de momenteel in Groningen wonende Scott Redding met zijn Nederlandse vriendin Mariëlle aanwezig op de persconferentie. De Pramac Racing coureur en de nummer drie van afgelopen seizoen tijdens de Dutch TT werd door de presentatoren Marijn de Vries en Kervin Bos naar voren geroepen en het hemd van het lijf gevraagd.

Witte Reus terug op het TT Circuit
Wil Hartog is de extra blikvanger tijdens de 2017 editie van de Dutch TT. De ‘Witte Reus’ won precies veertig jaar geleden de 500cc race in Assen. Hij is inmiddels 69 jaar maar volgens eigen zeggen door elke dag hard te werken nog steeds fit. Op de zondag na afloop van de Moto3 race zal Hartog, op de winnende Suzuki uit 1977 en in zijn witte pak, samen met een aantal voormalige collega’s een ereronde rijden.

“Ik vind het een hele eer dat ze de moeite nemen. Want ik weet dat het heel lastig is om dit voor elkaar te krijgen. Het is op de dag af precies veertig jaar geleden dat ik de TT won en ik kijk er nu al naar uit om de mooiste dag van m’n leven in herinnering mee te maken”, vertelde Hartog tijdens de persconferentie.

Formule 1 & MotoGP
Op de donderdag voorafgaand aan de eerste trainingsdag staat er al een bijzondere race op het programma. De Franse MotoGP coureur Johann Zarco zal het dan op zijn Monster Yamaha Tech3 machine opnemen tegen de McLaren GT auto van Bruno Senna, het neefje van voormalig Formule 1 legende Ayrton Senna.

Nederlandse inbreng
Naast Bo Bendsneyder zal ook de Nederlander Ryan van de Lagemaat zijn opwachting maken in de Moto3 klasse. De normaalgesproken in het FIM Junior Moto3 World Championship uitkomende landgenoot heeft een wildcard toegewezen gekregen voor deze editie van de Dutch TT.

Naast de deelname van Bendsneyder en Van de Lagemaat komen er drie Nederlandse talenten uit in de Red Bull MotoGP Rookies Cup. Net als afgelopen seizoen zullen Walid Soppe en Victor Steeman aan de start verschijnen terwijl de jonge Staphorster Loran Faber dit seizoen voor het eerst tijdens de Motul TT Assen actief zal zijn in deze prestigieuze talenten klasse.

 

Volledig tijdschema Motul TT Assen: 2017-MotoGP-NED-Time-Schedule