Yonny Hernandez is dit weekend tijdens de Acerbis French Round afwezig en zijn plaats binnen Team Pedercini Racing wordt ingenomen door de Fransman Jeremy Guarnoni. Een bijzonder verhaal…….Yonny Hernandez was in Magny Cours, arriveerde woensdagavond te laat in zijn hotel, kon niet meer inchecken, keerde terug naar Parijs, informeerde vervolgens via zijn manager Lucio Pedercini dat hij naar huis ging en niet meer terug kwam naar Magny Cours.

Hernandez begon woensdag volle goede moed aan zijn reis naar Magny Cours. Hij stapte in Madrid in het vliegtuig naar Parijs om daar vervolgens de dag door te brengen. In de avonduren stapte de Columbiaan vervolgens in de auto om te beginnen aan het laatste deel van de reis naar het ruim 200 km ten zuiden van Parijs liggende Magny Cours. Even na 23:00 uur arriveerde Hernandez bij het door Team Pedercini gereserveerde hotel voor de elfde ronde van het FIM Superbike World Championship, de Acerbis French Round. Hier bleek de receptie de deur om 23:00 uur op slot gedaan te hebben en kon er niet meer ingecheckt worden.

“Yonny belde me woensdagavond even na 23 uur en deelde me mede dat hij geen hotelkamer had,” aldus Lucio Pedercini vrijdagmiddag in Magny Cours tegenover de media. “Yonny was ongeveer een kwartier te laat om nog in te kunnen checken. Ik heb hem vervolgens gezegd het probleem op te lossen en heb meteen een ander hotel voor hem geboekt. Na Yonny de adresgegevens te hebben gestuurd is hij daar naartoe gereden. Hier arriveerde hij iets na middernacht. Vervolgens werd ik opnieuw gebeld dat daar ook niemand aanwezig was, iets waar ik me absoluut niets bij voor kan stellen aangezien het een viersterren hotel betrof. Hij heeft me vervolgens medegedeeld dat hij terug naar Parijs ging.

“Donderdag net na het middaguur werd ik gebeld door Yonny’s persoonlijke manager Simone Battistella om vervolgens aan het einde van de middag een telefoontje te krijgen van Yonny waarin hij me vroeg of ik inmiddels al met zijn manager had gesproken. Dit kon ik hem bevestigen waarna hij me mededeelde dat hij niet meer terug zou keren naar Magny Cours en dit weekend niet ging racen. Ik heb hem vervolgens gevraagd waarom waarop ik het antwoord kreeg dat hij hiertoe besloten had vanwege de problemen met het inchecken een dag eerder. Een beetje vreemd, het is immers niet mijn schuld dat hij te laat incheckt en dat ook eens nadat hij de gehele dag in Parijs is geweest en zelf de beslissing nam om zo laat richting Magny Cours te vertrekken.”

Een reactie op het voorval van de zijde van Hernandez of zijn manager is er op dit moment nog niet, maar al met al natuurlijk een vreemde en bijzondere gang van zaken.

Donderdagavond werd Jeremy Guarnoni in allerijl opgeroepen om dit weekend als vervanger op te treden, iets dat de Fransman met beide handen aangreep. De Fransman, die het circuit van Magny Cours op zijn duimpjes kent, noteerde vrijdag tijdens de eerste dag de negentiende rondetijd.

Of Guarnoni alleen dit weekend als vervanger van Hernandez op zal treden of dat de Fransman ook laatste twee WorldSBK weekenden van het seizoen in Argentinië en Qatar de plaats van de Columbiaan – die onlangs nog een contract met het team tekende voor 2019 – in zal nemen kon Pedercini nog niet bevestigen.

“Zo kan ik niet met hem werken, dat lijkt me vrij duidelijk. Zoals ik het begrijp, wil hij helemaal stoppen met racen. Ik probeerde eerder vandaag Battistella te bereiken, maar dit is me tot op heden niet gelukt. De komende dagen zullen we ongetwijfeld contact hebben en over de ontstane situatie praten. Ik heb echt geen idee of hij echt wil stoppen en niet meer wil gaan racen. Op dit moment leeft hij in zijn eigen wereld, hij was in het verleden actief in de MotoGP……dus zeg het maar. Eén ding is voor mij echter wel duidelijk en dat is dat ik komend seizoen geen coureur in mijn team wil die zich zo gedraagt. Wat betreft de races in Argentinië en Qatar, we zullen hierover in gesprek gaan met Jeremy’s manager, wie weet kunnen we samen een oplossing vinden.”

 

Handige links Acerbis French  Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App