Endeveld en Remmé tevreden na ONK race Hengelo

196
Team Drugsadvies Sidecarshop Racing | foto© Henk Teerink

Zijspanequipe Kees Endeveld (Grolloo) / Jeroen Remmé (Ens) is tevreden teruggekeerd van de races in het Gelderse Hengelo. Daar eindigde team Drugsadvies Sidecarshop Racing zondag op de tweede en de derde plaats in races die meetelden voor het ONK, Open Nederlands Kampioenschap in de zijspanklasse. Hoewel naast de overwinning werd gegrepen, ziet het koppel voldoende perpectief voor hoge klasseringen in de volgende ONK-races.

Nadat in de kwalificatie de tweede startplaats was gerealiseerd, ging het duo in race 1, zondagochtend, voortvarend van start en wist direct de tweede plaats te consolideren achter het Nederlands/Belgische span Smits/Verbrugge. Enkele ronden later werd team Drugsadvies Sidecarshop Racing gepasseerd door de Nederlanders Wiggert Kranenburg en Jermaine Middegaal, waardoor de Drentse equipe terugzakte naar plek drie. Later in de race raakten Smits en Verbrugge van de baan, waardoor Endeveld en Remmé de tweede plek weer in handen kregen en deze niet meer afstonden. Kranenburg en Van Middegaal waren weliswaar wat sneller, maar groot was het verschil in snelheid niet.Aan het eind van de zondagmiddag werd in race 2 de derde plaats behaald. Vanaf de tweede startplaats moesten Endeveld en Remmé toestaan dat Kranenburg/Van Middegaal direct naast hen kwamen. Gezamenlijk gingen de twee spannen de bocht door, waarna Kranenburg toch het onderspit moet delven en Endveld/Remmé de tweede plaats innamen. Hoewel koploper Smits/Verbrugge bij Endeveld/Remmé in het vizier kwamen, kon team Drugsadvies Sidecarshop Racing niet dichterbij komen. Door een schakelfoutje moesten Endeveld en Remmé zelfs toestaan dat de Engelsman Colin Nicholson met zijn Nederlandse bakkeniste Ilse de Haas hen passeerden. Ook Kraneburg/Van Middegaal kwam nog voorbij, maar uiteindelijk gelukte het stuurman Kees Endeveld met passagier Jeroen Remmé de derde plek weer terug te pakken met hun Kawasaki ZX10R 1000 cc krachtbron. Op die plaats werd het duo ook afgevlagd op de Varsselring in Henglo.

Kees Endeveld na de race: “Hoewel het stratencircuit mij niet echt ligt en ik het een lastige baan vind, ben ik erg blij dat de organiserende vereniging Hamove nog steeds races organiseert en wij kunnen starten. Gezien de ervaringen dit weekend, denk ik dat we een goede stap gezet hebben en op de goede weg zijn om ons doel, het Nederlands Kampioenschap, te halen. De volgende races vinden uitsluitend op echte racecircuits plaats en daar moeten we onze slag slaan.”

De eerstvolgende wedstrijd wordt verreden in Duitsland, op de Nürburgring. Het komende weekend, 13 en 14 mei, worden daar races voor het Internationale Duitse en het Open Nederlands Kampioenschap gehouden. Het team gaat er met vertrouwen naar toe.

Handige links wegraces Hengelo:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag