Endeveld/Remmé opnieuw bij beste tien

23
team-drugsadvies
Team Drugsadvies Sidecarshop (20) | foto© Mark Walters

Met de negende plaats tijdens de WK race voor zijspannen is Kees Endeveld (Grolloo) met zijn bakkenist Jeroen Remmé (Ens) tevreden huiswaarts gekeerd. Het Team Drugsadvies Sidecarshop reed een solide race op het TT Circuit Assen tijdens de GAMMA Racing Day en wist daarmee hun positie bij de eerste tien in de WK stand prima te handhaven.

Vanaf de negende startplaats leek het direct niet goed te gaan met het Nederlandse duo. Door toedoen van een collega-coureur raakte Endeveld bij het insturen van de eerste bocht na de start, de Haarbocht, bijna van de baan. De stuurman corrigeerde uitstekend en kon zijn weg toch vervolgen. Tijdens de race moest Endeveld afrekenen met de combinaties Wyssen/Hofer en Moreau/Arifin.

“Bij die mannen bleef ik altijd iets achter. Maar vandaag kon ik ze prima bijhouden en aan het eind van de race heb ik Moreau zelfs achter mij kunnen houden”, aldus Endeveld. Voor hem is het een bewijs dat hij en zijn bakkenist steeds meer in de buurt van de gevestigde namen van het WK-zijspannen komen.

Dat beek afgelopen weekend trouwens ook uit de rondetijden, want daar was Kees Endeveld bijzonder over te spreken.

“Ik merk dat ik in dit eerste WK jaar voor mij, gewoon goede vorderingen maak. Ik hoopt dat ik dat in de rest van het seizoen kan volhouden.”

De volgende race is overigens al snel, want komend wekend rijdt de combinatie van Team Drugsadvies Sidecarshop in Kroatië, waar de volgende WK race op het programma staat.

 

Handige links GAMMA Racing Day 2019 – motorsportprogramma:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App