Ernst Dubbink Eveno Racing wint met Beekmans in Alpe Adria Cup op Assen

54
kas-beekmans
Kas Beekmans - Assen | foto© Harm de Boer

Kas Beekmans heeft uitstekend gepresteerd tijdens een trainingsweekend in de Honda Talent Challenge van de Alpe Adria Cup op het TT Circuit Assen. De 15-jarige coureur van Ernst Dubbink Eveno Racing vertrok vanaf pole en werd in de eerste race tweede. De tweede race wist Kas na een spannend gevecht op zijn naam te schrijven. 

Het Alpa Adria Cup evenement op het TT Circuit Assen was een perfecte mogelijkheid voor Ernst Dubbink Eveno Racing om zich voor Nederlands publiek te laten zien. Kas Beekmans reed in de Honda Talent Challenge, een competitie dat onder hetzelfde reglement rijdt als de European Talent Cup. Kas begon gelijk goed, want na de eerste vrije training stond hij bovenaan op de tijdlijst. Kas en het team werkten goed samen en dit resulteerde dan ook in progressie. Tijdens de twee vrije trainingen en kwalificatie wist Kas beide keren een seconde van tijd af te halen, waardoor de coureur van Ernst Dubbink Eveno Racing in iedere sessie van vrijdag als eerste eindigde.

Kas mocht dan ook vanaf pole position vertrekken in de wedstrijd. In de eerste race had de 15-jarige coureur een slechte start, maar kwam daarna snel naar voren. Samen met de Deense rijder Tino Hole wist Kas ruim weg te rijden bij de concurrentie. Kas deed het meeste kopwerk, maar in de laatste sector van de laatste ronde werd hij nog gepasseerd. Hierdoor eindigde de race van Kas met een tweede plaats. Justin Fokkert, die technisch ondersteund wordt door Ernst Dubbink Eveno Racing, finishte als vierde.

In de tweede race ontstond er een kopgroep van drie rijders, want ook de Duitser Luca Gottlicher kon aanhaken. Opnieuw waren er veel positiewisselingen. Kas reed aan de leiding in de laatste ronde, maar Hole kwam net als in de eerste race binnendoor in de Ramshoek. Kas kwam terug in de GT-bocht, maar werd vanuit de slipstream op de streep met 0.024 seconde geklopt. Na afloop kreeg de winnaar een penalty van drie seconden omdat die onder geel had ingehaald en daardoor werd Kas alsnog als winnaar uitgeroepen van de race. Justin eindigde weer als vierde.

Kas Beekmans: ‘De trainingen gingen erg goed. Ik wist mij steeds te verbeteren en ook werkte ik aan mijn rijlijnen. De eerste race was mooi, al was het natuurlijk jammer dat ik net tweede werd. In de voorlaatste bocht kwam hij onverwachts binnendoor en toen kwam ik even buiten de baan en kon daardoor geen actie meer inzetten. In de tweede race gaf ik alles na een goede start, maar ik kwam niet weg. Daarna ging ik in derde positie rijden, maar in slotfase probeerde ik het opnieuw om weg te komen. Het was heel spannend op het einde, maar het is erg mooi om het goede weekend af te sluiten met een overwinning! Op naar Catalunya!’

Het team vertrekt nu weer richting Spanje, waar vanaf donderdag getraind gaat worden op het circuit van Catalunya voor de derde ronde van de European Talent Cup. Zaterdag zijn de belangrijke kwalificaties, waarin Kas zich weer gaat proberen te plaatsen voor de hoofdrace die zondagmiddag om 13:00 uur van start gaat.

 

Handige links Alpe Adria International Motorcycle Championship Assen:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag