Afgelopen vrijdagavond was de jaarlijkse feestavond van het Performance Racing Achterhoek van eigenaar Tonnie Wassink uit Hengelo Gld. Het team dat voornamelijk in de International Road Racing Championship uitkomt sluit het seizoen steevast af met een gezellige feestavond. Rond half negen kwamen de eerste bezoekers en tegen half tien was de hal zo goed als vol.

Halverwege de avond haalden Tonnie en zoon Arno Wassink de coureurs op het podium om hun zegje te kunnen doen. Zo werden Ilja Caljouw, Virgil Amber Bloemhard, Jorn Hamberg en de Engelse rijder Frank Gallagher naar voren gehaald. Caljouw was redelijk tevreden over het seizoen maar liet weten dat hij volgend seizoen graag constant in de top vijf wil eindigen. Hamberg die tijdens de laatste race van het seizoen voor het team uitkwam behaalde meteen het podium in het Duitse Frohburg. Hamberg bedankte het team voor de geboden kans en is vanaf volgend jaar ook een vaste rijder van het P.R.A. Bloemhard heeft zijn draai weer helemaal gevonden na een pauze van vijf jaar, en zei dat hij afgelopen seizoen volop had genoten van de samenwerking met het team. Alle races werden in de top tien geëindigd op een na. De Engelse rijder Gallagher sprak vol lof over het team dat hem de kans gaf deel te nemen aan de races op de Varsselring en op het befaamde circuit van de Isle of Man. Kai Zweverink werd door Roel van Winkoop naar voren gehaald en werd verrast met de titel beste P.R.A. teamlid van het jaar. Zweverink zet zich altijd voor honderd procent in voor de pr activiteiten van het team. Onder groot applaus nam hij een enorme wisselbeker in ontvangst.

Je hoort vaak dat de race wereld een mannenwereldje is, maar achter deze mannen staan vaak een aantal onmisbare vrouwen. Zo ook bij het P.R.A. team. Deze vrouwen zorgen ervoor dat achter de schermen alles op rolletjes loopt. Bij team presentaties en bij de races in Hengelo helpen de vrouwen achter de bar en zorgen dat alle gasten en sponsoren genoeg te drinken krijgen. Ook wordt er geholpen met het doen van de boodschappen voor de race weekenden en wordt eens in de zoveel tijd de vrachtwagen grondig schoongemaakt. Ze zorgen ervoor dat alle vieze was, helmen en pakken na een race weekend weer netjes schoon in de kast terecht komen. Naast deze praktische punten zijn de vrouwen ook gewoon erg gezellig en zorgen ze voor een goede sfeer in het team. Daarnaast zijn er nog de dames die elk race weekend mee gaan om hun partner aan te moedigen bij de zenuwslopende races. Jose, de vriendin van Ilja is een stoere meid met verstand van motoren. Naast dat ze veel dingen voor het team regelt, is ze ook Ilja’s monteur en is niet bang om vieze handen te krijgen. Madli is de vriendin van Virgil en is regelmatig langs de baan te vinden met haar camera. Ze maakt prachtige foto’s van de coureurs, die gebruikt worden op de sociale media van het PRA. Kortom onmisbare vrouwen die even in het zonnetje gezet mogen worden.

Het gehele P.R.A. team bedankt alle mensen die op welke manier hun steentje hebben bijgedragen. Volgend jaar zal het team weer deelnemen aan alle races om het I.R.R.C. kampioenschap.  De Hamove bijt het spits af met de eerste race die gereden wordt op de Varsselring in het weekend van 9 en 10 mei.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App