Fernández veruit het snelst in Moto3 na eerste dag op Motorland Aragón

88
Raúl Fernández - Motorland Aragón | foto© Red Bull KTM Ajo

Raúl Fernández was vrijdagmiddag in de tweede vrije training voor de Moto3 klasse op Motorland Aragón veruit het snelst en sluit de eerste dag op het Spaanse circuit als snelste af voor Romano Fenati en Albert Arenas.

De tweede vrije training voor de Moto3 klasse op Motorland Aragón ging vrijdagmiddag om 13:15 uur van start. De fel schijnende zon zorgde ervoor dat de omstandigheden met een buitentemperatuur van zo’n 15°C en een asfalttemperatuur van 24°C een stuk aangenamer waren dan in de ochtendsessie.

Richting het einde van de sessie wist Raúl Fernández een zeer indrukwekkende run te rijden waarin hij meerdere ronden achter elkaar veruit sneller was dan de concurrentie. De Spanjaard reed uiteindelijk een 1’58.144 zonder behulp van een slipstream waarmee hij de eerste dag op Motorland Aragón als snelste afsluit en ruim 0,4 seconde sneller was dan Romano Fenati op de tweede plaats. De derde tijd kwam op naam van kampioenschapsleider Albert Arenas voor Darryn Binder en Tatsuki Suzuki. Daarachter eindigden Sergio García, Jaume Masià, Ai Ogura, Celestino Vietti, Alonso López, Carlos Tatay, Kaito Toba, Gabriel Rodrigo en Niccolò Antonelli in de top veertien.

De enige crash in deze sessie kwam op naam van Gabriel Rodrigo, de Argentijn ging onderuit in bocht 16 maar bleef ongedeerd.

De kans is reëel dat de uitslag van deze FP2 sessie ook bepalend is voor de top veertien coureurs die rechtstreeks verder mogen naar Q2. Aangezien de temperaturen op zaterdagochtend wederom zeer laag zullen zijn is het onwaarschijnlijk dat de coureurs hun rondetijden nog verder aan kunnen scherpen.

De Moto3 coureurs komen zaterdagochtend om 09:30 uur weer in actie voor hun derde vrije training op Motorland Aragón, de kwalificatie gaat om 12:35 uur van start.

 

Handige links Gran Premio Michelin de Aragón 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagBent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar [email protected] kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App