Bo Bendsneyder tekende onlangs een contract met het Nederlandse EAB Racing Team om in 2021 als coureur van start te gaan in het FIM Supersport World Championship. Een last-minute Moto2 aanbieding zette deze plannen echter volledig op z’n kop. Onderstaand de reacties van zowel Bendsneyder als ook van EAB Racing teameigenaar Ferry Schoenmakers over deze voor velen toch wel heel onverwachte wending.

Als een donderslag bij heldere hemel verscheen woensdagochtend 23 december het nieuws dat Bo Bendsneyder komend seizoen alsnog actief zal blijven in de Moto2 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap. Bijzonder, immers Bendsneyder tekenende onlangs al een overeenkomst met het EAB Racing Team om in 2021 van start te gaan in het FIM Supersport World Championship.

Lees ook: EAB Racing Team met Bo Bendsneyder in 2021 WorldSSP-kampioenschap

Teameigenaar Ferry Schoenmaker werkte echter volledig mee waardoor er voor Bendsneyder vlak voor de kerst alsnog een droom in vervulling ging; een langer verblijf in de Moto2 klasse, en dat bij een vooraanstaand team, met competitief materiaal en in naam van Tom Lüthi een ervaren en snelle teamgenoot.

Voor Schoenmakers en het EAB Racing Team een flinke tegenslag, immers alle voorbereidingen waren al in gang gezet, het materiaal inmiddels al aangeschaft en dat allemaal met als doel om in 2021 samen met Bendsneyder op jacht te gaan naar succes in het FIM Supersport World Championship.

Schoenmakers, naast een ervaren zakenman ook een fervent motorsportliefhebber, liet zijn motorsporthart spreken nadat Bendsneyder en zijn manager met het verzoek kwamen om het reeds getekende contract te willen ontbinden om vervolgens op het aanbod van Pertamina Mandalika SAG Team in te kunnen gaan.

Ferry Schoenmakers, teameigenaar EAB Racing: “Het feit dat een gerenommeerd team als het Pertamina Mandalika SAG Team aanklopt bij Bo en hem een Moto2 contract aanbiedt geeft wel het talent en de potentie aan van onze enige Nederlandse Grand Prix coureur. Nadat destijds bekend werd dat er Bo voor komend seizoen geen plaats meer was binnen de MotoGP paddock hebben we hem een aanbod gedaan om in 2021 in de kleuren van EAB Racing van start te gaan in het FIM Supersport World Championship. We waren er snel uit en nog niet zolang geleden hebben we dan ook onze handtekeningen gezet onder een contract voor komend seizoen. Dat er last-minute vervolgens nog een Moto2 aanbieding kwam had geen van ons allen meer rekening mee gehouden. Toen Bo en zijn manager met het nieuws kwamen en mij de situatie uitgelegd hadden waren we er opnieuw snel uit. Zo’n kans kan en mag je als coureur in mijn ogen niet laten lopen. Ondanks dat ik Bo met pijn in mijn hart zie vertrekken gun ik hem deze kans, hij verdient het. Mocht hij over een paar jaar opnieuw bij me aankloppen, hij blijft van harte welkom.”

Bo Bendsneyder: “Ik wil Ferry heel erg bedanken dat hij mij deze kans heeft gegeven en dat hij achter mij staat ondanks dat we samen al een contract hadden getekend voor komend seizoen. Dit geeft aan dat hij een racehart heeft, dat wisten we eigenlijk al wel maar dat laat hij nu nog een keer zien en daar ben ik hem heel dankbaar voor. En precies wat Ferry ook al zegt, ik keek ook heel erg uit naar ons gezamenlijk World Supersport avontuur. We waren al flink bezig, alleen dit aanbod kon ik gewoonweg niet afslaan. Nogmaals dank aan Ferry en alle mensen binnen het EAB Racing Team en ik hoop dat ze toch nog een goede rijder kunnen vinden voor volgend seizoen en ze een heel mooi seizoen zullen hebben. Ik ga ze zeker volgen.”

Hoe EAB Racing, na het onverwachte vertrek van Bendsneyder, de vrijgekomen plaats binnen het team op gaat vullen is nog niet bekend.



Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App