FIM EWC: Sylvain Guintoli versterkt Yoshimura SERT Motul team

394
sylvain-guintoli
Sylvain Guintoli | foto© Suzuki Racing

Het Yoshimura SERT Motul team heeft haar rijdersbezetting voor het 2021 FIM World Endurance Championship rond. Gregg Black en Xavier Simeon bleven het team trouw maar het tweetal krijgt dit seizoen gezelschap van niemand minder dan Sylvain Guintoli en de Japanner Kazuki Watanabe.

Het Yoshimura SERT Motul team wist het afgelopen seizoen de wereldtitel te veroveren in het FIM World Endurance Championship titel. Xavier Simeon, Gregg Black en Etienne Masson waren als coureur grotendeels verantwoordelijk voor dit succes. Voor het seizoen 2021 zal het Suzuki team echter een flinke verandering ondergaan tijdens het verdedigen van de wereldtitel.Zo is er een samenwerking aangegaan met Yoshimura, zijn Motul samen met Yoshimura aan boord gehaald als titelsponsors, gaat het team dit seizoen onder de naam Yoshimura SERT Motul team van start, gaat men gebruik maken van Bridgestone banden, bleven Simeon en Black het team als coureur trouw, werd er afscheid genomen van Masson en haalde men Sylvain Guintoli en de Japanner Kazuki Watanabe als derde en vierde coureur binnen. Kortom, een hele verandering in het seizoen waarin de nummer 1 plaat verdedigd moet worden.

Yohei Kato – teamleider: “We zijn erg blij om deze geweldige rijders te mogen verwelkomen met een test/reserve rijder van ons nieuwe team, Yoshimura SERT Motul. Bij de beslissing aangaande de 2021coureurs heb ik me gericht op stabiliteit en toewijding aan het team, en vervolgens gekeken naar de snelheid en evenwicht in het team. Om de beslissing te nemen, respecteerde ik de mening van teammanager Damian en ik heb het gevoel dat we in staat zijn om een zeer evenwichtige line-up te presteren voor een seizoen waarin we de titel verdedigen.
Zowel Sylvain als Kazuki zijn al nauw betrokken bij het Suzuka 8 Hours Yoshimura-team, en zoals je weet was Sylvain verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de Suzuki MotoGP-machine die vorig jaar de wereldtitel won. Kazuki is ook de ontwikkelaar en testcoureur van dit EWC-project, en ik ben hem erg dankbaar voor zijn werk.
Greg is een harde werker geweest in SERT en hij leidde het team om de kampioenstitel te winnen. Zijn start in Le Mans stijl is altijd erg indrukwekkend.
Xavier kwam halverwege vorig seizoen bij SERT en liet meteen een stabiel tempo zien. In zijn carrière heeft hij zijn vaardigheden aangescherpt in de snelste snelheidscompetities ter wereld, zoals Moto2 en MotoGP, en ik verwacht veel van hem in 2021.
We werken samen met onze vier coureurs heel hard om de kampioenstitel met succes te kunnen verdedigen. Dank u allen voor uw steun.”

Sylvain Guintoli: “Deze nieuwe uitdaging is erg spannend. Ik heb in het verleden met Team SERT gereden (Doha 8H in 2010) en bij drie gelegenheden met Team Yoshimura (Suzuka 8H), dus dit voelt geweldig om nu samen de uitdaging aan te gaan in een volledige Endurance wereldkampioenschap seizoen.”

Gregg Black: “Na het winnen van de EWC titel in 2020 kijk ik echt uit naar het nieuwe seizoen, vooral met de ondersteuning van Yoshimura samen met Suzuki en SERT. Ook hebben we een nieuwe samenwerking met Bridgestone, een samenwerking die zeer interessant zal zijn. Met de nieuwe officiële kalender release weten we nu dat de eerste race in april zal worden gehouden tijdens de Le Mans 24H, dus ik zal doorgaan met mijn voorbereiding om op 100% te zijn voor dit eerste evenement van het seizoen!

Xavier Simeon: “Ik ben erg blij met de intensievere samenwerking tussen SERT en Yoshimura. Voor 2021 is het doel om het nummer één op het bord te houden. Ik voel me thuis bij het team, ik geniet van het rijden met de GSX-R1000 en ik ben ook blij om Sylvain en Kazuki in het team te verwelkomen, en met Gregg erbij ben ik er zeker van dat we een goed team zullen vormen.”

Kazuki Watanabe: “Ik ben echt blij en heel trots om deel uit te maken van Yoshimura SERT Motul. Ik heb het afgelopen jaar veel gewerkt aan de ontwikkeling van de motor voor het EWC. Het was een nieuwe ervaring voor mij om me te concentreren op mijn werk als testrijder, maar ik heb de Yoshimura Suzuki GSX-1000R hierdoor wel beter leren begrijpen. Ik kijk er echt naar uit om de baan op te gaan en wil graag horen hoe mijn teamgenoten zich voelen met de motor. Het is een nieuwe uitdaging voor mij om in het EWC te racen ergens anders dan tijdens de Suzuka 8H. Ik heb nog nooit een 24 uursrace meegemaakt, maar ik zal mijn uiterste best doen voor het team.”

Het Yoshimura SERT Motul team begint aan hun verdediging van de wereldtitel tijdens de bekende Le Mans 24H Moto, de openingsrace van het 2021 seizoen welke in het weekend van 16 t/m 18 april verreden wordt op het bekende Le Mans circuit in Frankrijk.