FIM MiniGP World Series van start in Nederland

2686
FIM MiniGP World Series
Internationale onthullingFIM MiniGP World Series | foto© motogp.com

Met gepaste trots kan RAP-Holland bekendmaken dat het de organisatie op zich neemt voor de Nederlandse competitie deel uitmakend van de FIM MiniGP World Series.

De MiniGP is het nieuwste onderdeel van het opleidingsprogramma Road to MotoGP.
In samenwerking met de internationale motorsportfederatie FIM, de KNMV en Dorna gaat RAP-Holland jonge talentvolle coureurs de mogelijkheid bieden om deel te nemen aan de wereldwijd actieve FIM MiniGP World Series.
De FIM MiniGP World Series bestaat uit een standaard competitie waar iedere deelnemer gebruik maakt van de Ohvale GP 0 160 motorfiets. De banden voor alle MiniGP Cups zijn gelijk en worden verzorgd door Pirelli. Voor alle deelnemers wereldwijd geldt een gelijk speelveld met dezelfde sportieve en technische regels zodat de coureurs het verschil moeten maken en talent kan excelleren. RAP-Holland heeft de afgelopen jaren al meerdere kampioenschappen georganiseerd met de Ohvale waardoor deze stap een logisch gevolg is.

Deelname aan de FIM MiniGP World Series Netherlands staat open voor jeugdige coureurs in de leeftijdscategorie van 10 t/m 14 jaar oud met de nodige motorsport ervaring.

Voorlopige 2021 kalender FIM MiniGP World Series Netherlands

Wedstrijd Datum Circuit
1 3 juli Vledderveen
2 14 augustus Assen
3 28 augustus Lelystad
4 25 september Vledderveen
5 16-17 oktober Francorchamps

FIM MiniGP World Series Final
De beste drie rijders van de nationale MiniGP Cups krijgen de mogelijkheid om deel te nemen aan de wereldfinale. Deze finaleronde zal plaatsvinden in Valencia van 9 tot 11 november voorafgaand aan het laatste MotoGP weekend. De coureur die de overwinning weet te behalen tijdens de FIM MiniGP wereldfinale zal, afhankelijk van leeftijd en nationaliteit, een plaats bemachtigen in één van de Road To MotoGP programma’s.Daarnaast worden de best presterende coureurs (afhankelijk van de locatie & leeftijd) uit de nationale MiniGP Cups de beschikbaarheid geboden van deelname aan de Northern Talent Cup, Honda British Talent Cup of European Talent Cup.

Voor meer informatie of interesse om deel te nemen aan de FIM MiniGP World Series Netherlands kijk dan snel op rap-holland.nl/mini-gp

Voor meer informatie omtrent de algemene en internationale opzet van de FIM MiniGP World Series: FIMMiniGP_Info_2021Racesport.nl Supporter


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter