Na de crash tijdens de laatste race in Assen was Joris klaar voor revanche op het Duitse circuit van Oschersleben. Ook hier liet hij weer zien de snelheid te hebben, maar helaas was er weer tegenslag. Het team ging zondag avond wederom naar huis met 0 punten en veel kosten. Het is op dit moment nog maar de vraag wanneer Joris weer aan de start zal staan.

De trainingen van vrijdag verliepen nog wat moeizaam maar zaterdag had Joris gelijk weer het niveau te pakken. Hij was in de eerste vrije training gelijk al zo’n 1,5 seconde sneller dan vrijdag en wist de 4e tijd neer te zetten van de 45 deelnemers. Vol vertrouwen werd er vooruit gekeken naar de twee kwalificaties. Joris wist de rondetijden weer constant aan te scherpen wat resulteerde in een mooie 8e startplaats! Het verschil met de kopman was kleiner dan ooit. Dat beloofde wat voor de races op zondag.

Zondag ochtend in de warm-up bevestigde Joris met een 7e tijd nogmaals dat het een mooie racedag kon gaan worden. Startend vanaf de 8e plaats zat hij er in race 1 gelijk goed bij! Helaas maakte hij een kleine fout welke hem duur kwam te staan. Hij verloor de controle over de motor en vloog er vanaf. Wederom een grote teleurstelling maar de schade leek enigszins mee te vallen en Joris werd na een medische check weer fit verklaard. En dus zette het team alles op alles om race 2 weer aan de start te staan. Hieronder doet Joris verslag.

Joris: “Het team heeft na de crash van race 1 heel hard gewerkt om de motor weer op tijd klaar te krijgen voor de tweede race. Daar ben ik ze heel dankbaar voor! We gingen deze race in met de doelstelling: punten pakken en geen gekke dingen doen na 2 nulscores op rij. Maar helaas. Ik reed op een mooie achtste plaats totdat ik over een oliespoor van een andere rijder weer onderuit ging. Gelukkig kom ik er voor de derde keer op rij fysiek goed vanaf maar de motor heeft dit keer erg veel schade. Er zal een groot deel van het budget geïnvesteerd moeten worden om de motor weer klaar te krijgen. Vervolgens gaan we kijken hoe ons verdere seizoen eruit gaat zien en of we de komende races überhaupt aan de start kunnen staan. Ik baal verschrikkelijk. Na de kwalificaties had ik voor de races een beter gevoel dan ooit maar het mocht niet zo zijn. Één ding is zeker: we komen sterker terug en geven niet op!”

Uiteraard houden we jullie op de hoogte hoe het verdere verloop van het seizoen eruit ziet.

 

Handige links OW Cup Oschersleben:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag