Forse tegenvaller voor Bobbink Racing

250
bobbink
Jasper Bobbink | foto© Bobbink Racing

Na een grotendeels mislukt wegraceseizoen 2016 leken de voortekenen voor 2017 uitstekend. Sponsoren die ook in 2017 hun steun toezegden met daarbij nieuwe sponsoren die zich aan Bobbink Racing verbonden. Daarbovenop kreeg het wegraceteam uit Duiven de beschikking over een snelle Honda CBR 600RR, waarmee Jasper Bobbink weer een gooi wilde doen naar een toppositie in de   OW-Cup SuperCup600.

Ter voorbereiding op het nieuwe seizoen reisde het team half maart af naar het Spaanse Aragon om de voorjaarstraining af te werken. Hierbij kreeg Bobbink Racing de ondersteuning van Ten Kate Racing en K-Tech. Voor coureur Jasper Bobbink waren het de eerste meters op de motor na zijn ongeval begin juni van het afgelopen jaar. De Honda voelde direct zeer goed aan en Jasper was dan ook zeer goed te spreken over de prestaties van de door Ten Kate Racing geprepareerde Honda.Nadat de monteurs enkele instellingswijzigingen hadden aangebracht begon Jasper aan zijn 2e sessie van de dag. Die duurde helaas maar kort, doordat een opgeblazen motorblok olie achterliet op de baan en Jasper, overigens zonder vervelende gevolgen, onderuit ging. Ook de motor had niet noemenswaardige schade opgelopen. Wel bleek Jasper al vanaf het begin van de training zenuwpijn in zijn been te hebben waar hij veel last van ondervond. Die klachten hadden zich overigens vlak voor de reis naar Spanje reeds geëtaleerd, maar weerhielden de zeer gedreven Jasper er niet in Spanje de Honda aan de tand te voelen. Tijdens de laatste sessie van de dag liet het jonge talent een goede indruk achter door zijn rondetijden naar beneden te halen waardoor de dag naar tevredenheid werd afgesloten.Op de laatste zonnige trainingsdag wist Jasper andermaal de tijden aan te scherpen en  met een goed gevoel wat betreft de training werd de terugvlucht naar Nederland aanvaard.

Een ander, minder gevoel bleef echter. Jasper bleef pijn houden in zijn heup en een dood gevoel in zijn rechterbeen. Na het bezoek deze week aan het Radboud Universitair Ziekenhuis in Nijmegen was er meer duidelijkheid.

Na de wervelbreuk, opgelopen tijdens zijn ongeval in de kwalificatie voor race vier van afgelopen jaar, zijn er bouten aangebracht in de rug van Jasper. Een bout is losgeraakt en drukt tegen een zenuw die de pijn en het dode gevoel in zijn rechterbeen veroorzaakt. Een behoorlijke tegenvaller voor Bobbink Racing, want Jasper zal zo spoedig mogelijk hieraan geopereerd worden en daardoor de ouverture van het wegraceseizoen in de OW-Cup op 15 april a.s. aan zich voorbij moeten laten gaan.